Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συνέδριο ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Με το στόχο της ισχυροποίησης του ΚΚΕ, της δράσης του για την ανασύνταξη του εργατικού, γενικότερα του λαϊκού κινήματος και της αντεπίθεσής του, ξεκινάει σήμερα τις εργασίες του το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Μετά από μια μακρά εσωκομματική διαδικασία, που, όμως, συνδυάστηκε με πλατιά πολιτική δράση μέσα στο λαό, το Κόμμα, πιο ώριμο και ατσαλωμένο πολιτικά, ιδεολογικά, οργανωτικά, θέτει τους στόχους για το επόμενο διάστημα. Στόχους, που προωθούν την αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική γραμμή πάλης μέσα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους μικροεπαγγελματίες, στη μικρή και μεσαία αγροτιά, στη νεολαία.

Το ΚΚΕ σε αυτό το συνέδριο, όμως, δεν κάνει μόνον αυτό. Ταυτόχρονα με τις Θέσεις για το Σοσιαλισμό, την κριτική εκτίμηση για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση κυρίως στην ΕΣΣΔ και τις αιτίες της αντεπαναστατικής ανατροπής της, θέλει να εμπλουτίσει τη δική του αντίληψη για το σοσιαλισμό. Είναι γι' αυτό, που στο 18ο Συνέδριο υπάρχει μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον και συμμετέχουν αντιπροσωπείες από 90 αδελφά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα και Κινήματα από όλο τον κόσμο. Η διεθνής απήχηση του συνεδρίου έγκειται και σε αυτή του τη διάσταση, ότι ανοίγει, μελετά και διευρύνει τη συζήτηση για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το ΚΚΕ προβάλλει την πρότασή του για αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, μέσα στο κίνημα, πρώτα και κύρια, της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, ανεβάζοντας το ίδιο τον πήχη της απαιτητικότητας από τα στελέχη και μέλη του. Δε μένει στην περιγραφή των προβλημάτων, ψάχνει τις αιτίες, τις εξηγεί ταξικά και καλεί την εργατική τάξη και τα σύμμαχα στρώματα να ανασυγκροτήσουν το κίνημά τους, να οργανώσουν τη συμμαχία τους και να παλέψουν για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Και για να έχει αυτός ο αγώνας προοπτική, δεν μπορεί παρά να συγκρούεται με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και να θέτει στόχο, η εξουσία όχι να αλλάξει διαχειριστή, αλλά τάξη, δηλαδή να έρθουν στην εξουσία η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, οι παραγωγοί όλου του κοινωνικού πλούτου, τον οποίο στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα καρπώνονται οι καπιταλιστές.

Η δράση του Κόμματος και η προγραμματική διέξοδος του άλλου δρόμου ανάπτυξης που προτείνει, η πάλη για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική προοπτική δένονται άρρηκτα στο σύνθημα - κάλεσμα της ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.

Φυσικά, το ΚΚΕ δεν παραπέμπει τη λύση των σημερινών οξυμένων προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων, για το μεροκάματο, τις συντάξεις, την Παιδεία, την Υγεία, τη στέγη, την Κοινωνική Πρόνοια, το δικαίωμα στον Πολιτισμό, την αναψυχή, στο μέλλον. Δρα μέσα στο λαό σήμερα, μπροστάρης, για να διεκδικήσει ο ίδιος τα δικαιώματά του επιθετικά, σε ρήξη με την πολιτική των μονοπωλίων, κόντρα στα ιδεολογήματα που πλασάρουν άλλες πολιτικές δυνάμεις για «να βάλουν όλοι πλάτη για να ξεπεραστεί η κρίση», για «δίκαιη αναδιανομή του πλούτου». Δρα μέσα στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, οικοδομεί σχέσεις αλληλεγγύης, σεβασμού, με στόχο να δυναμώσει η κοινή δράση, στην κατεύθυνση της κατάκτησης ενιαίας στρατηγικής απέναντι στην ενιαία στρατηγική του ιμπεριαλισμού, με σταθερό μέτωπο στον οπορτουνισμό που μπαίνει ανάχωμα στην επαναστατική πάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ