Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΙΡΑΝ
Ενίσχυση διμερούς συνεργασίας

ΜΟΣΧΑ.--

Τη ρωσική πρωτεύουσα επισκέπτεται ο ιρανός υπουργός Αμυνας, Μοσταφά Νατζάρ για συνομιλίες με το Ρώσο ομόλογό του, Ανατόλι Σερντιούκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ιντερφαξ». Ο ίδιος πάντως τόνισε πως με την επίσκεψή του θα προωθηθούν ευρύτερες διμερείς σχέσεις συνεργασίας.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ τόνισε με ευκαιρία της επίσκεψης Νατζάρ, πως είναι απαραίτητη η ενίσχυση των διεθνών προσπαθειών για την ανεύρεση πολιτικής λύσης σε ό,τι αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να λάβει σκληρότερη στάση προς το Ιράν. Ο ίδιος σημείωσε πως η επίλυση του θέματος θα βοηθούσε και στην πρόοδο των συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία σε ό,τι αφορά μια πιθανή συνεργασία στον τομέα της πυραυλικής άμυνας, καθότι, όπως είναι γνωστό, η Μόσχα αντιδρά στην εγκατάσταση της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Πάντως, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χτες πως ο Νατζάρ θα προσπαθήσει να πείσει τη ρωσική ηγεσία να παραδώσει στη χώρα του συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας «S-300», ικανά να αποκρούσουν ενδεχόμενη ισραηλινή ή αμερικανική αεροπορική επίθεση. Ωστόσο, η Ρωσία έχει διαψεύσει επανειλημμένα ότι σκοπεύει να πουλήσει στο Ιράν τα συγκεκριμένα συστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ