Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίθεση κατά του Γ. Πανούση

Τον ελαφρύ τραυματισμό του καθηγητή Γιάννη Πανούση αλλά και αρκετές ζημιές στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ήταν το αποτέλεσμα της επίθεσης ομάδας αγνώστων, στο κτίριο, χτες το μεσημέρι. Οι περίπου 30 νεαροί κουκουλοφόροι, εισέβαλαν στο χώρο, χτύπησαν τον καθηγητή και με βαριοπούλες, ξύλα και μπογιές, έσπασαν και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Ο καθηγητής ήταν ομιλητής σε εκδήλωση σχετικά με τα δικαιώματα των αποφυλακισθέντων. Μετά τον ξυλοδαρμό του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου του έγιναν εξετάσεις, καθώς έφερε κακώσεις στο χέρι και εκδορές στο πρόσωπο.

Ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή το περιστατικό δήλωσε: «Η επίθεση κουκουλοφόρων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, που είχε ως αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό και του καθηγητή Γ. Πανούση, αποδεικνύει ότι η δράση των κουκουλοφόρων όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων, αντίθετα στρέφεται εναντίον του. Επικοινωνεί και χρησιμοποιείται από κέντρα που στόχο έχουν την καταστολή και τη συκοφάντηση των αγώνων του λαού και της νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ