Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ
Καλούν σε γενικό ξεσηκωμό

Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα στον κλάδο. Προσυγκέντρωση στη 1 μ.μ., στην Ομόνοια, διοργανώνει η ΔΑΣ Μετάλλου

Μεταλλεργάτες διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη δουλειά

Eurokinissi

Μεταλλεργάτες διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη δουλειά
«Απόφασή μας και σύνθημά μας: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία... Εμπρός να ενισχύσουμε την ταξική ενότητα... Να δυναμώσουμε τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ». Τα παραπάνω επισημαίνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Μετάλλου (ΔΑΣ), καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην προσυγκέντρωση, στη 1 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας, απ' όπου θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης, στο πλαίσιο της σημερινής 3ωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων του κλάδου.

Απαντώντας στις εκατοντάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες μεταλλεργατών, σε μέτρα όπως η επιβολή εκ περιτροπής απασχόλησης, στα οποία καταφεύγουν οι εργοδότες του κλάδου, η ΔΑΣ καλεί τους εργάτες σε γενικό ξεσηκωμό και οργάνωση της πάλης με άξονα τις σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες τους. Σε πάλη κόντρα στη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής που ακολουθούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού, όπως η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ, η οποία αρνήθηκε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για ολοκληρωμένη κλιμάκωση του αγώνα, με πλαίσιο που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, η ΔΑΣ καλεί τους μεταλλεργάτες να παλέψουν, μεταξύ άλλων, για να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ κρατικού χρήματος (μέσω επιδοτήσεων, προγραμμάτων κλπ.) στους εργοδότες, να μη γίνει καμιά απόλυση, να παγώσουν τα δάνεια και τα χρέη κάθε ανέργου, 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλη τη διάρκεια της ανεργίας κ.ά. Για την ενίσχυση της πάλης στην παραπάνω κατεύθυνση, έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα και με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν τα Συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά, Αθήνας, Ελευσίνας και Βοιωτίας, η Πανελλαδική Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και το Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ