Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Τρέχει» για να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ

Η προώθηση της διαδικασίας υποβολής οικοδομικής άδειας εκσκαφών και αντιστηρίξεων για το γήπεδο του ΠΑΟ, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκεκριμένο θέμα ήρθε από τη δημοτική αρχή, εκτός ημερήσιας διάταξης, ως... κατεπείγον. Επί της ουσίας πρόκειται για επικύρωση της λεγόμενης «διπλής ανάπλασης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, με την οποία θα έχουμε διπλή εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση, προς όφελος της ανώνυμης εταιρείας του Παναθηναϊκού.

Ο Στέλιος Λάμπρου, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα», στην τοποθέτησή του υπενθύμισε ότι η παράταξη «έχει καταψηφίσει, απ' την αρχή έως το τέλος, όλες τις εισηγήσεις και τα θέματα που έχουν σχέση με τη λεγόμενη διπλή ανάπλαση, γιατί θεωρεί ότι δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα της πόλης». Επισήμανε ότι η «Συμπαράταξη» έχει καταψηφίσει και τις αγορές των οικοπέδων, γιατί θεωρεί ότι ο Δήμος Αθήνας δεν είχε καμία δουλειά να αγοράζει εκτάσεις για να χρησιμοποιηθούν αυτές οι εκτάσεις από μια ΑΕ. Η «Συμπαράταξη», πρόσθεσε, έχει άλλες προτεραιότητες που αφορούν τις κοινωνικές υποδομές και ανέφερε τα παραδείγματα των 37 ερασιτεχνικών σωματείων στην Αθήνα τα οποία έχουν μόνο δύο γήπεδα, το 12% των σχολείων που έχουν διπλοβάρδια κ.ά.

Ο Μανώλης Δανδουλάκης, δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης», ανέφερε ότι η παράταξη δε διαχωρίζει τον επιχειρηματία κ. Βωβό, ο οποίος θέλει να κτίσει εμπορικό κέντρο, με τους κ. Βαρδινογιάννη και Πατέρα που θέλουν να φτιάξουν γήπεδο, εκμεταλλευόμενοι αισθήματα χιλιάδων φίλων του ΠΑΟ. Τέλος, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι για ένα γήπεδο 40 - 50.000 θέσεων απαιτούνται περίπου 35 στρέμματα και βάσει της συμφωνίας ήδη έχουν δοθεί 97 στρέμματα.

Να σημειώσουμε ότι η «Συμπαράταξη» ήταν η μόνη παράταξη, η οποία ψήφισε ξεκάθαρα κατά και σε αυτό το θέμα του γηπέδου, ακολουθώντας τη συνεπή της στάση. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του ΠΑΣΟΚ «μοιράστηκαν» στο υπέρ και στην αποχή, ενώ η παράταξη του ΣΥΝ ψήφισε αποχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ