Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σε αγώνα με επιθετικά αιτήματα καλεί το ΠΑΜΕ

Συγκεντρώσεις αύριο των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα (10.30 π.μ., πλατεία Κάνιγγος) και στη Θεσσαλονίκη (10.30 π.μ., πλατεία Αγίας Σοφίας)

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με αιχμή τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Ταμείο Πρόνοιας και ο ΟΠΑΔ. Επίσης, στις 26 Μάρτη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση σχετικά με το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, τον κοινωνικό χαρακτήρα του οποίου η Κομισιόν επιδιώκει να μετατρέψει σε επαγγελματικό. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και να δώσουν με αποφασιστικότητα το παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος και ώρα 10.30 π.μ. και στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν ανάμεσα σε άλλα: Αμεση επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό με όλα τα αναγκαία κονδύλια για την άμεση καταβολή όλων των εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους. Αμεση πλήρη κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ και δωρεάν πλήρη περίθαλψη και παροχή φαρμάκων. Απόσυρση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο και άλλα.

Συνάντηση με πρωθυπουργό

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή είχε χτες η ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλου και Οικονομικών, Γ. Παπαθανασίου. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτήρισε «πρωτοφανή καταιγίδα» την οικονομική κρίση και ζήτησε «αυτοσυγκράτηση στις απαιτήσεις»! Ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε τα περί μεγάλων ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία όπως ισχυρίστηκε, φέτος θα φθάσουν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. «Ξέχασε» όμως να πει πόσα χρήματα έχουν χάσει τα Ταμεία από τη δικομματική πολιτική της υποχρηματοδότησης και του «τζογαρίσματος» των αποθεματικών τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα νομοσχέδιο για τη συμμετοχή των συμβασιούχων αορίστου χρόνου στην ιεραρχία των δημοσίων υπαλλήλων. Αντί, δηλαδή, η κυβέρνηση να γενικεύσει τη μονιμότητα, ώστε να συμπεριλάβει και τους συμβασιούχους, σχεδιάζει νέα ευθεία βολή στη μονιμότητα. Κατά τ' άλλα ορίστηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας την επόμενη Τρίτη για το ζήτημα του Ταμείου Πρόνοιας που αδυνατεί να καταβάλλει το εφάπαξ.

Ταξική απάντηση

Ο Δ. Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά επικαλέστηκε την κρίση για να μας νουθετήσει σε αυτοσυγκράτηση. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτές τις λογικές, που οδηγούν σε εξαθλίωση τους εργαζόμενους. Η απάντηση των εργαζομένων θα δοθεί δυναμικά στη συνέχεια με αγώνες, συμμετέχοντας και στην επόμενη 24ωρη απεργία την Τετάρτη, όπου εκεί οι ταξικές δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου θα δώσουν την απάντηση που πρέπει και θα δώσουμε και συνέχεια και κλιμάκωση, έτσι ώστε να βάλουμε φρένο σ' αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και να δώσουμε προοπτικές, για να πάρουν οι εργαζόμενοι τις λύσεις που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ