Κυριακή 1 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 1/3
  • Εργο του Ανδρέα Γεωργιάδη
    Εργο του Ανδρέα Γεωργιάδη
    Τρεις νέοι δημιουργοί και μουσικοί δεξιοτέχνες (ούτι, κλαρίνο, κανονάκι), οι Στέλιος Βαρβέρης, Θοδωρής Γεωργόπουλος, Μανώλης Καρπάθιος, παρουσιάζουν τραγούδια και οργανικούς σκοπούς, στο «Καφεθέατρο» (Κονδριγκτωνος 2, 210 8235.467). Μαζί τους οι τραγουδιστές Μαρίνα Μανωλάκου, Μιχάλης Ζάμπας και Ειρήνη Νικολάου.
  • Ο πασίγνωστος μετρ του σύγχρονου φανκ Milo Z επιστρέφει στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς) για επιπλέον παραστάσεις, μέχρι 5/3.
Τρίτη 3/3
  • «Μαγιακόφσκι για πάντα», τιτλοφορείται η μουσικοχορευτική παράσταση των «Ανήσυχων θεατρίνων», στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι, 210 3623.625). Βασίζεται σε ποιήματα του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι και στα ερωτικά του γράμματα προς την Λίλιαν Μπρικ. Διασκευή - σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά. Μουσική: Κώστας Καλδάρας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Υακίνθη Παπαδοπούλου, Χάρης Φλέουρας, Κατερίνα Χιωτίνη ...και οι μουσικοί: Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο), Τατιάνα Θεολόγου (τσέλο).
  • Τελευταίες μέρες (διαρκεί έως 7/3) των εκθέσεων ζωγραφικής και κατασκευών της Ελλης Γρίβα και ζωγραφικής της Μελίνας Αποστολίδου στην αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος δεξαμενή» (Ξανθίππου 11).
  • Στη μνήμη του Μανόλη Χατζηδάκη (1909 - 1998), είναι αφιερωμένη η ομιλία της Αγγελική Κατσιώτη, που θα πραγματοποιηθεί (7μ.μ.) στην Ακαδημία Αθηνών, (Πανεπιστημίου 28 και Σίνα). Θέμα της «Ο εικονογραφικός κύκλος της Αποκάλυψης στον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Ασκληπιείο της Ρόδου».
  • Διονύσης Τσακνής
    Διονύσης Τσακνής
    Η Καλιόπη Βέττα, η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Κ. Ιωάννου παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ερωτας και Αθανασία», στις 10μ.μ. (και για τις Τρίτες 10 και 17/3) Μαρτίου, στον «Ιανό» (Σταδίου 24). Συμμετέχει ο μουσικός Τάσος Αντωνίου.
Τετάρτη 4/3
  • «Οι φίλοι μου είμαι εγώ», τιτλοφορείται το πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Διονύσης Τσακνής, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη (11 μ.μ.), στη «Νέα Αρχιτεκτονική» (Πειραιώς 116, Ελασιδών 6, Γκάζι, 210 9014.428), με αφορμή τον ομότιτλο νέο δίσκο του. Εκτός από κομμάτια του νέου του άλμπουμ, περιλαμβάνει τα γνωστά του τραγούδια, καθώς και αγαπημένες διασκευές. Μαζί του, οι Φιόνα Τζαβάρα και Αποστόλης Ψυχράμης.
  • Συνεχίζεται στο χώρο Τέχνης «24» (Σπευσίππου 38), η έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη, με τίτλο «Από μνήμης». Τα έργα του - μελάνια σε χαρτί - δημιουργούν ένα στιβαρό ποιητικό κόσμο, μέσα από εικόνες - θραύσματα μιας προσωπικής μυθολογίας.
  • Στο χώρο «Εικαστικές αναζητήσεις» (Σπευσίππου 21), εγκαινιάζεται (7 μ.μ.) έκθεση της Μαρίας Οικονόμου και της Μάριαν Φέντεραλ.
Πέμπτη 5/3
  • Ο Γιώργος Μεράντζας και η Καλλιόπη Βέττα δίνουν συναυλία (8.30μ.μ.) με τραγούδια σύγχρονα, έντεχνα, ξένα, αγαπημένα λαϊκά και παραδοσιακά, στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης, 210 9344.131). Είσοδος ελεύθερη (με προσκλήσεις).
  • Milo Z
    Milo Z
    Πορτρέτα γυναικείων μορφών παρουσιάζει ο Παναγιώτης Μπελντέκος στην έκθεση που εγκαινιάζεται (7.30 μ.μ.) στην γκαλερί «Σκουφά» (Σκουφά 4).
  • Πενήντα έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, που φιλοτεχνήθηκαν από το 1986 έως σήμερα, παρουσιάζει η Λίλα Παπούλα, στην έκθεση που εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στο «Σπίτι της Κύπρου» (Ηρακλείτου 10).
  • «Αντικατοπτρισμοί» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων του Μάνθου Γαΐτη, που εγκαινιάζεται (7.30 μ.μ.) στην γκαλερί «Αργώ» (Νεοφύτου Δούκα 5).
  • Τρεις εξαιρετικοί σολίστες, οι Haig Yazdjian, Γιώτης Κιουρτσόγλου και Βαγγέλης Καρίπης, εμφανίζονται στην «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, 210 3474.074).
  • Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζει με τον συνθέτη Μιχάλη Τρανουδάκη (πιάνο και επιμέλεια ορχήστρας) ένα πρόγραμμα, με τραγούδια από το μουσικό πλούτο της Κρήτης και της Σμύρνης, που περιλαμβάνονται στο δίσκο «Λαλήματα Ονείρου», στον «Ιανό» (Σταδίου 24).
  • «Χώρος Αμλετ» τιτλοφορείται η παράσταση - εν είδει ανοιχτής πρόβας - της θεατρικής ομάδας «Ισον Ενα», που βασίζεται στον σαιξπηρικό «Αμλετ» και παρουσιάζεται στο «Κινητήρας Στούντιο» (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ. 210-9248.328). Σύλληψη - σκηνοθεσία Ιωάννα Ρεμεδιάκη. Μουσική επιμέλεια Γ. Στεφανακίδης, Ιωάννα Ρεμεδιάκη. Δοκιμάζουν: Αριάδνη Ζήλου, Αργυρώ Λογαρά, Νάντια Παυλάκη, Ιωάννα Ρεμεδιάκη, Αγγελος Χατζάς (5-14 Μαρτίου).
Παρασκευή 6/3
  • «Κοντά στο Βόσπορό μου», είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων της Λώρας Κοντού, που φιλοξενείται στην αίθουσα Τέχνης «Ιανός» (Σταδίου 24).
  • Εκθεση ζωγραφικής και εγκαταστάσεων του Σταμάτη Ζέρβα, παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Καπλανών 5».
Σάββατο 7/3
  • Πρόβα της θεατρικής ομάδας «Ισον Ενα»
    Πρόβα της θεατρικής ομάδας «Ισον Ενα»
    Πρεμιέρα (9 μ.μ.) της δημοφιλούς όπερας «Θαΐς» του Μασνέ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία Αρν. Μπερνάρ, σκηνικά Ν. Πετρόπουλου και τη συμμετοχή της Ορχήστρας των Χρωμάτων και της Χορωδίας της ΕΡΤ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ