Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Επίθεση πραγματοποιήθηκε χtες σε αστυνομικό τμήμα της Μοσούλης στο Ιράκ, με αποτέλεσμα ένας μεταφραστής να χάσει τη ζωή του και αρκετοί αμερικανοί στρατιώτες να τραυματιστούν από τους πυροβολισμούς.

ΑΝΟΪ.-- Επαγρύπνηση στο ζήτημα της γρίπης των πτηνών, του θανατηφόρου ιού Η5Ν1, ζήτησαν χτες τα Ηνωμένα Εθνη από το Βιετνάμ, προκειμένου να μην εξελιχθεί σε επιδημία, δεδομένου ότι στη χώρα έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα από όλες τις χώρες.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 21 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πέντε σοβαρά, την Τρίτη το πρωί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε εξαώροφο κτίριο με διαμερίσματα σε κινεζική συνοικία της Νέας Υόρκης, στις ΗΠΑ.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Το Πεντάγωνο προτείνει, σε έκθεσή του για τις διαδικασίες κράτησης των 245 κρατουμένων στη Βάση του Γκουαντάναμο, να μειωθεί η απομόνωση των κρατουμένων και να τους επιτραπεί να έχουν περισσότερες κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Παράλληλα, το Πεντάγωνο ζητεί να δοθεί μία σύντομη λύση στο θέμα της απελευθέρωσης 17 Κινέζων Ουϊγούρων, οι οποίοι κρατούνται από επταετίας στο Γκουαντάναμο κι έχουν απαλλαγεί από τις κατηγορίες τους προ πέντε ετών, αλλά δεν μπορούν να αποφυλακιστούν σε αμερικανικό έδαφος, όπως ζητούν αυτοί.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Σε 83.036 υπολογίζονται τα κρούσματα της επιδημίας χολέρας που πλήττει τη Ζιμπάμπουε απ' τον περασμένο Αύγουστο. Απ' αυτά τα 3.868 απέβησαν θανατηφόρα, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη συγκεκριμένη νοτιοαφρικανική χώρα. Στη Νότια Αφρική όπου έχουν διαγνωστεί περίπου 10.000 κρούσματα χολέρας, η νόσος έχει προκαλέσει το θάνατο 54 ανθρώπων στις βόρειες επαρχίες που γειτνιάζουν με τη Ζιμπάμπουε.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Απεργία πραγματοποιούν από χτες χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο Κοσσυφοπέδιο έπειτα απ' την αδυναμία της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι να υλοποιήσει υποσχέσεις για μισθολογικές αυξήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ