Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Να δοθεί λύση στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Τυρνάβου του ΚΚΕ. Σύσκεψη εκπροσώπων φορέων συγκάλεσε η Δημοτική Αρχή

Η επιτακτική ανάγκη διεκδίκησης άμεσης λύσης στο πρόβλημα της μη ηλεκτροδότησης στον οικισμό των Αθιγγάνων, επισημάνθηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων που συγκάλεσε η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή και το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στον οικισμό, την περασμένη βδομάδα, όταν νεαρός Αθίγγανος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, απουσίαζαν, αν και είχαν κληθεί, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της ΔΕΗ και άλλοι αρμόδιοι φορείς, δείχνοντας για μια ακόμα φορά, ότι αδιαφορούν για το πρόβλημα.

Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, όπως τόνισε ο δήμαρχος Χρ. Κιτσίδης, βρίσκεται στο πλευρό των Τσιγγάνων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, με κυρίαρχο την εύρεση τρόπου για την ηλεκτροδότηση των πρόχειρων κατοικιών. Αναφέρθηκε, γενικότερα, στην έμπρακτη συμπαράσταση του δήμου στους Αθίγγανους, με τα μέτρα που πάρθηκαν για την αποκομιδή των απορριμμάτων, την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη Υγείας με την εγκατάσταση ιατροκοινωνικού κέντρου, την υδροδότηση του οικισμού, την κατάθεση μελέτης για την ανάπλασή του.

Τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που φέρουν σοβαρές ευθύνες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των Αθιγγάνων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Τυρνάβου του ΚΚΕ. «Για την κατάσταση αυτή - τονίζει - σοβαρές είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Επί χρόνια υπόσχονται, εμπαίζουν και κοροϊδεύουν, προκειμένου ν' αλιεύουν εκλογικές ψήφους και να κρατάνε σε ομηρία και εγκλωβισμό τον πληθυσμό της συγκεκριμένης περιοχής. Προσθέτει, δε, ότι «με έντεχνο τρόπο στρέφουν τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση εναντίον της σημερινής Δημοτικής Αρχής, έτσι που να αποπροσανατολίσουν για το ποιος είναι κύριος υπεύθυνος και να αποποιηθούν τις πολιτικές ευθύνες».

Και υπογραμμίζει: «Αν ήθελαν, θα μπορούσαν να έχουν δώσει λύση στο πρόβλημα με επέκταση του πολεοδομικού σχεδιασμού, την έγκριση της μελέτης που κατέθεσε ο Δήμος Τυρνάβου για την ανάπλαση της περιοχής με τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών. Ακόμα, θα μπορούσε να είχε ηλεκτροδοτηθεί ο οικισμός, όπως έκαναν για χιλιάδες αυθαίρετα, παραμονές των εκλογών του 2004 προκειμένου ν' αλιεύσουν ψήφους. Εχει ιδιαίτερες ευθύνες ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όταν αποκρύπτει τις αιτίες του προβλήματος και προσπαθεί να χρεώσει τις βαθύτερες ευθύνες στη Δημοτική Αρχή ή στη ΔΕΗ, αθωώνοντας την πολιτική που ακολουθείται στα πλαίσια της ΕΕ, της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων για μεγαλύτερη κερδοφορία σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή της, η Αχτιδική Επιτροπή Τυρνάβου επισημαίνει: «Το ΚΚΕ σταθερά αναδεικνύει το πρόβλημα, μέσα και έξω από τη Βουλή με προτάσεις που μπορούν να λύσουν οριστικά το πρόβλημα και να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης» και καλεί τους κατοίκους να συσπειρωθούν σε κίνημα διεκδίκησης ριζικών και ουσιαστικών λύσεων, χωρίς την παραμικρή εμπιστοσύνη σε υποσχέσεις των σημερινών κομμάτων εξουσίας, με τη Δημοτική Αρχή να αποτελεί πόλο συσπείρωσης, οργάνωσης και να μπει επικεφαλής του λαϊκού αγώνα των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ