Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Κινητοποίηση σήμερα στον «Ηριδανό»

Πρόκληση από τους μεγαλοξενοδόχους της Αθήνας που ζητάνε «συναίνεση» και απορρίπτουν την Τοπική Σύμβαση

Σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.μ.) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Ηριδανός», με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, απαιτώντας την επαναπρόσληψη του αρχιμάγειρα Αντώνη Πετρόπουλου, ο οποίος δεν υπέκυψε στον εκβιασμό της εργοδοσίας να αποδεχτεί μείωση του μισθού του και απολύθηκε.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα προκλητικοί εμφανίζονται για ακόμα μια φορά οι μεγαλοξενοδόχοι της Αθήνας. Με επιστολή η Ενωση Ξενοδοχείων Αθηνών - Αττικής προς το ταξικό κλαδικό συνδικάτο δηλώνει ότι όχι μόνο αρνείται το αίτημα των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αθήνας για υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά καλεί τους εργαζόμενους να επιδείξουν σύνεση, δηλαδή υποταγή, στις απαιτήσεις τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει «η εξαιρετικά λοιπόν δύσκολη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί, απαιτεί σύνεση, συστράτευση όλων και από κοινού, όσο είναι δυνατό, αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, έξω από τα στενά συνδικαλιστικά πλαίσια. Συνοψίζοντας τα ανωτέρω, θεωρούμε ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης του αιτήματός σας»!

Τολμούν οι μεγαλοξενοδόχοι της Αθήνας που ιδιαίτερα από το 2004 και μετά, αύξησαν τα κέρδη τους κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, να ζητούν από τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους, που δουλεύουν με μισθούς πείνας, με κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας (ακόμα και με σύμβαση μιας μέρας!), να κάνουν και άλλες υποχωρήσεις, για να μη θιγεί η «τσέπη» των αφεντικών. Το συνδικάτο προειδοποιεί την εργοδοσία του κλάδου «ότι θα αξιοποιήσει όλες τις μορφές πάλης, προκειμένου να μην περάσει η αντεργατική λαίλαπα, αλλά και για να υπογραφεί Τοπική ΣΣΕ με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ