Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ALPHA»
Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας

Την απαίτησή τους να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας δήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, οι οποίοι πραγματοποίησαν νέα γενική συνέλευση, με την παρουσία μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΙΤΒΕ και ΕΠΗΕΑ.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με αιτήματα να πάρει η ιδιοκτησία πίσω το λεγόμενο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου», να μη γίνει καμία απόλυση και να μη θιχτούν τα δικαιώματά τους. Επίσης, ζήτησαν να επανέλθει το «ζωντανό» νυχτερινό δελτίο ειδήσεων, που τις τελευταίες ημέρες μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένο.

Να σημειωθεί ότι χτες έληξε και η διορία της ιδιοκτήτριας πολυεθνικής εταιρείας RTL προς τους εργαζόμενους για να προχωρήσουν στην «εθελούσια έξοδο». Αξιοσημείωτο είναι ότι από χτες το πρωί αλλά και κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, η ιδιοκτησία του καναλιού, σε μια προσπάθεια ελέγχου και τρομοκράτησης των εργαζομένων, είχε αποκλείσει τις εγκαταστάσεις με ιδιωτική αστυνομία.

Δε θα ανεχτούν καμιά απόλυση τεχνικού είτε είναι «εθελούσια» είτε όχι, δηλώνουν τα ΔΣ της ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ, τα οποία - όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους - έχουν εξουσιοδοτηθεί από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων να κηρύξουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε περίπτωση απόλυσης. «Ηρθε η ώρα να μπει "στοπ" στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, στους μισθούς πείνας, στο "έλα να κάνεις μεροκάματο μόνο όταν σε χρειάζομαι" και σε όλα αυτά που καθιστούν τον ενοικιαζόμενο τεχνικό "φτηνό" και εισάγουν την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση στους τηλεοπτικούς σταθμούς από την πίσω πόρτα», σημειώνουν.

Το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ο ALPHA προτίθεται να δημιουργήσει τη θυγατρική «Costantine» και να μεταφέρει «εθελοντικά» προσωπικό με δυσμενέστερες εργασιακές σχέσεις. Δηλώνει δε, ότι μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ θα αγωνιστεί για να εμποδίσει αντεργατικές ενέργειες της εργοδοσίας. Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ