Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Συγκρίσεις

Καταπληκτικό. Χτες και προχτές ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2008 δύο τραπεζών, της «Αλφα» και της «Μαρφίν». Η πρώτη είδε τα καθαρά της κέρδη να εκτοξεύονται σε πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ και η δεύτερη στα 400 εκατομμύρια ευρώ. Κι όμως, εκείνο που απέσπασε την προσοχή των «αναλυτών» και της πλειοψηφίας των οικονομικών στηλών στις εφημερίδες είναι η ...μείωση κατά 30% των καθαρών (πάντα) κερδών που σημείωσαν οι δύο τράπεζες έναντι του 2007.

Το γεγονός, δηλαδή, ότι δύο και μόνο τράπεζες, σε μια χρονιά που σφραγίστηκε από μια ενεργειακή, μια διατροφική και από την απαρχή μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, πέτυχαν τόσα καθαρά κέρδη που ισοδυναμούν με ποσό διπλάσιο (!) από εκείνα τα «ψίχουλα» που έταξε η κυβέρνηση σε ένα ολόκληρο κοινωνικό στρώμα, στους αγρότες, δεν τους απασχολεί καθόλου!

Ομοίως, παντελώς αδιάφορο για τους «αναλυτές» μας είναι ότι τα εν λόγω καθαρά κέρδη των δύο και μόνο τραπεζών ισούνται με ποσό 4 φορές μεγαλύτερο από εκείνο το οποίο διέθεσε η κυβέρνηση ως επίδομα θέρμανσης σε πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ