Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασίας των διοικητικών υπαλλήλων

Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται σχεδόν καθημερινά στα δικαστήρια της Ευελπίδων - αλλά και στα δικαστήρια όλης της χώρας - εξαιτίας της σημαντικής έλλειψης διοικητικών υπαλλήλων. Χτες, η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, όταν, μόνο δύο υπάλληλοι της Εισαγγελίας Αθηνών δέχονταν εκατοντάδες φακέλους μηνύσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυριολεκτικά το αδιαχώρητο.

Τουλάχιστον 60 δικηγόροι περίμεναν στην «ουρά», προκειμένου να καταθέσουν τους φακέλους τους, ενώ οι δύο υπάλληλοι ήταν πρακτικά αδύνατο να τους εξυπηρετήσουν. Ο «Ρ» βρέθηκε στα δικαστήρια και όπως κατήγγειλαν δικηγόροι, η προϊσταμένη αρχή της εισαγγελίας, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να λυθεί το οξυμένο αυτό πρόβλημα. Οπως μας είπαν διοικητικοί υπάλληλοι, κατατίθενται κατά μέσον όρο 140 μηνύσεις τη μέρα, που μόνο δύο υπάλληλοι είναι αναγκασμένοι να φέρουν σε πέρας. Επιπλέον, τα κενά στις οργανικές θέσεις, αγγίζουν πανελλαδικά τα 2.000. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που μας έδωσε μια δικηγόρος, ότι στα συναινετικά διαζύγια, υπάρχει μόνον ένας (!) υπάλληλος. «Περίμενα απ' τις 09.30 το πρωί και τέλειωσα στις 12.30», μας είπε.

Το γεγονός αυτό δεν έχει μόνο άμεση συνέπεια στο όλο σύστημα της Δικαιοσύνης, αλλά επιπλέον εξοντώνονται και οι ήδη ελάχιστοι διοικητικοί υπάλληλοι των δικαστηρίων. Στην ουσία, πρόκειται για απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς, αφού είναι αναγκασμένοι να φέρνουν σε πέρας έναν υπερβολικό όγκο εργασίας, με ελάχιστο προσωπικό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ