Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΕΣΣΔ... ο «κατακτητής»

Χτες το ΑΠΕ αναμετάδωσε είδηση του Γερμανικού Πρακτορείου, σύμφωνα με την οποία τρεις νεαροί Εσθονοί βεβήλωσαν μνημείο επειδή το θεώρησαν... κομμουνιστικό, αλλά τελικά καταδικάστηκαν επειδή έκαναν λάθος!

Οι τρεις αυτοαποκαλούμενοι «πατριώτες» δήλωσαν «προσβεβλημένοι» από την ύπαρξη του μνημείου και το έβαψαν με τα χρώματα της σημαίας της Εσθονίας. Ωστόσο, το μνημείο που αποκαλείται «Κενοτάφιο των Θυμάτων της Τρομοκρατίας» είναι «ουσιαστικά αφιερωμένο στα θύματα του φασισμού» σύμφωνα με το τηλεγράφημα.

Η είδηση έχει τίτλο «Βεβήλωσαν το... λάθος μνημείο και έτσι καταδικάστηκαν» γεγονός που ευλόγως σημαίνει πως αν το μνημείο ήταν «κομμουνιστικό» δε θα υπήρχε πρόβλημα! Το χειρότερο ίσως όμως είναι, ότι το τηλεγράφημα καταλήγει ως εξής: «Η Εσθονία ανέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Ενωση το 1991, μετά από μισό αιώνα κατοχής»! Προφανώς το ΑΠΕ εκλαμβάνει την ΕΣΣΔ ως μια ψευδεπίγραφη «ένωση» η οποία ουσιαστικά αποτελούνταν από «κατεχόμενες» από τους «μπολσεβίκους» χώρες. Αγνοια; Κατάντια; Μάλλον χροντροκομμένος αντικομμουνισμός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ