Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σε κοινό βηματισμό με τους εργάτες

Στις 17 του Μάρτη καλεί σε συγκέντρωση, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος

«Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) στο κάλεσμά της προς τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές, για μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση στις 17 του Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. «Δυναμώνουμε τους κοινούς αγώνες με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τους μικρομεσαίους αγρότες. Χτίζουμε τη συμμαχία μας ενάντια στα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκφραστές», επισημαίνει η ΟΒΣΑ και τονίζει: «Διαδηλώνουμε ενάντια στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χθες».

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στον τόπο μας, και συνολικά στην ΕΕ, «είναι πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και ακολουθείται παγκόσμια, όπου αυτό έχει την εξουσία, στην Αμερική - Ιαπωνία και αλλού, είτε από φιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις». Κυβέρνηση - αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα που υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση αποφεύγουν να πουν την αλήθεια - συνεχίζει η ΟΒΣΑ - η οποία είναι ότι η αντιλαϊκή πολιτική, όπου το μεγάλο κεφάλαιο ληστεύει τον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο, δημιουργεί την κρίση.

Σχετικά με το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου, αναφέρει: «Δεν εμπιστευόμαστε τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ. Τα αιτήματα που προβάλλουν επικεντρώνονται στο ΤΕΜΠΜΕ και στους καλύτερους όρους δανεισμού τους. Μιλάνε για δημιουργία Τράπεζας Επαγγελματοβιοτεχνών, σπέρνοντας αυταπάτες. Ουσιαστικά, συμφωνούν με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και το κλείσιμο των βιβλίων. Αφήνουν στο απυρόβλητο την ασκούμενη πολιτική του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, δημιουργούν ηττοπάθεια και μοιρολατρία στους μικρούς ΕΒΕ, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Τα αιτήματα που προβάλλουν δεν απαντάνε στην αγωνία του μικρού ΕΒΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ