Κυριακή 1 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΚΕ
Ερώτηση για την «ελεύθερη» αεροπορική δραστηριότητα

Τα ουσιώδη ζητήματα, που ανακύπτουν αναφορικά με τα μέτρα ελέγχου της λεγόμενης ελεύθερης αεροπορικής δραστηριότητας - με αφορμή την πρόσφατη απόδραση από τις φυλακές του Κορυδαλλού - φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ.

Σε Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, επισημαίνεται ότι «η πρόσφατη επαναληφθείσα συμμετοχή ελικοπτέρου σε παράνομη πράξη στο λεκανοπέδιο Αττικής έφερε στην επιφάνεια μια σειρά ζητημάτων ασφαλείας για τους πολίτες του πυκνοκατοικημένου Λεκανοπεδίου». Παράλληλα, σημειώνεται ότι «μετά την κατάργηση του αεροδρομίου του Ελληνικού, σε τέσσερα σημεία του Λεκανοπεδίου, αλλά και αρκετούς ιδιωτικούς χώρους υφίστανται ελικοδρόμια και αεροδρόμια χρησιμοποιούμενα από εταιρείες, αερολέσχες κλπ. Η παρουσία και η εποπτεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας - υπογραμμίζεται στην Ερώτηση - δεν είναι δεδομένη, ενιαία και αυστηρή, ως θα όφειλε, παντού», δεδομένου ότι καθημερινά στο Λεκανοπέδιο γίνονται «περίπου 200 πτήσεις ελικοπτέρων, αεροταξί και άλλων πτητικών μέσων».

Τέλος, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Αν έχουν ληφθεί ή πρόκειται να ληφθούν μέτρα ελέγχου της λεγόμενης «ελεύθερης» αεροπορικής δραστηριότητας στο Λεκανοπέδιο και τη χώρα. Πόσα από τα σημεία προσγείωσης και απογείωσης ιδιωτικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, όπως, π.χ., το Τατόι, διαθέτουν κλιμάκιο της ΥΠΑ, ώστε να ελέγχεται η τήρηση των υποβαλλομένων σχεδίων πτήσης ή παραλλαγή τους κατά τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ