Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Κοκορομαχίες «διαχειριστών»

Συνέχεια στην κοκορομαχία ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ έδωσαν χτες οι δύο μονομάχοι, κλιμακώνοντας το μεταξύ τους διαγκωνισμό για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής της κρίσης.

Η κυβέρνηση επιμένει να κρατά ως εφτασφράγιστο μυστικό τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται ο πρωθυπουργός στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, αξιώνοντας μάλιστα «τυφλή» εμπιστοσύνη ότι ο Κ. Καραμανλής «θα προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα», όπως υποστήριξε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα όμως, το Μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει να «διαρρέει» τη «στρατηγική» με την οποία θα κινηθεί στη Σύνοδο Κορυφής. Σύμφωνα με αυτή, ο πρωθυπουργός θα υποστηρίξει ότι δε χρειάζεται η κυβέρνηση να λάβει επιπρόσθετα μέτρα και πως αρκούν τα μέτρα που προβλέπονται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα Σταθερότητας, καθώς και αυτά που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα (μείωση κατά 10% των «ελαστικών» δαπανών των υπουργείων, 10% μείωση των δαπανών για συμβάσεις έργων, περικοπές στις δαπάνες για τις αποδοχές των στελεχών του δημοσίου, κ.ά.). Στη βάση αυτή εκτιμούν ότι δε χρειάζεται να καταφύγει σε δανεισμό μέσω ευρωομολόγου, καθώς μπορεί να δανείζεται χωρίς δυσκολία από τις διεθνείς αγορές. «Η Ελλάδα θα προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα διά του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, όπως κάνει ο κ. Καραμανλής υπεύθυνα όλες τις φορές που εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό», ήταν η απάντηση που έδωσε χτες ο Ε. Αντώναρος, όταν κλήθηκε να παρουσιάσει τις κυβερνητικές θέσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, επανέλαβε τις κατηγορίες ότι «ο πρωθυπουργός πηγαίνει εκεί ως θεατής, χωρίς σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις. Ισως με την προσφιλή του τακτική να μη θέσει πήχη, ώστε να μην περάσει από κάτω». Στο ίδιο μήκος κύματος συμπλήρωσε ότι «ίσως η Ελλάδα δεν έχει εθνικό σχέδιο ανάκαμψης», επικαλούμενος ότι η κυβέρνηση δε θέτει θέμα ενίσχυσης του τουρισμού, όπως άλλες χώρες της ΕΕ ζητούν μέτρα στήριξης της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανόμενης της αυτοκινητοβιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ