Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Τελειώνουν τα παζάρια με τη «Μαρφίν»

Μεθαύριο, Παρασκευή, λήγουν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - «Marfin Investment Group» (MIG) και «Swissport» για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ).

Οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι βρίσκονται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας και μάλιστα εντός της βδομάδας, εφόσον δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από άλλους «επενδυτές» για την εξαγορά του ομίλου της ΟΑ. Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της MIG στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς», αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο. Το ίδιο αφήνουν να εννοηθεί και στελέχη της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά της MIG είναι 127,4 εκατ. ευρώ και αφορά στην εξαγορά του πτητικού έργου και της Τεχνικής Βάσης. Η προσφορά της «Swissport» είναι 49,8 εκατ. ευρώ και αφορά στην απόκτηση της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών.

Οσον αφορά τους εργαζόμενους, οι οποίοι βάσει του κυβερνητικού σχεδίου ουσιαστικά μένουν μετέωροι, ο Α. Βγενόπουλος της MIG έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προσλάβει ορισμένους, αλλά με νέους όρους και νέες συμβάσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) γνωστοποίησε χτες ότι απέστειλε εξώδικο σε MIG και «Swissport», καλώντας τους σε διάλογο. Κατά το προεδρείο της Ομοσπονδίας, η διαδικασία αποκρατικοποίησης σχετίζεται με τη μεταβίβαση επιχειρήσεων και όχι με πώληση περιουσιακών στοιχείων. Με βάση δε αυτό το σκεπτικό, η πλειοψηφία της ΟΣΠΑ, καλλιεργώντας αυταπάτες στους εργαζόμενους, ισχυρίζεται ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ