Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αμεση απάντηση στην πρόκληση Σανιδά

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 10 π.μ., στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Οργισμένες καταγγελίες από ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα. Νέο κύκλο διώξεων προμηνύουν οι δικαστικές εξελίξεις

Αμεση και κατηγορηματική απάντηση δίνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην απαράδεκτη και επικίνδυνη παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά σε βάρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και ενάντια συνολικά στους αγώνες των εργαζομένων. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει σήμερα Τετάρτη, στις 10 π.μ. στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το απαράδεκτο έγγραφο - εντολή που απέστειλε ο Γ. Σανιδάς στους υφισταμένους του εισαγγελείς στις 16 του Φλεβάρη, τη μέρα δηλαδή που η πολυεθνική «Τζάμπο» (JUMBO) κατέθεσε για δεύτερη φορά ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος 8 συνδικάτων και συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος. Πρόκειται για το φιρμάνι με το οποίο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει «τελεσθέντα εγκλήματα» τις κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων για την ανάκληση της απόλυσης του Νίκου Νικολόπουλου από τα «Τζάμπο» και απαιτεί την καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.

Η παρέμβαση Σανιδά έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση των ταξικών συνδικάτων. Σε σχετική του ανακοίνωση, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο εισαγγελέας υιοθετεί και χρησιμοποιεί «τους όρους που χρησιμοποιούν η εργοδοσία των JUMBO και ο ΣΕΛΠΕ στις μηνύσεις που έχουν υποβάλει κατά των σωματείων και των συνδικαλιστών. Η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει την ταύτιση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με τους στόχους και τα συμφέροντα των πολυεθνικών».

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δηλώνει ότι «το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες θα συνεχιστούν, θα ενταθούν και θα δυναμώσουν, με όλες εκείνες τις μορφές που επιλέγουν οι εργαζόμενοι». Καλεί όλους τους εργαζόμενους στα πανελλαδικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη, «ενάντια στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική».

Καμιά υποχώρηση!

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Οικοδόμων σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Δεν είχαμε καμία αυταπάτη για το ρόλο της "ανεξάρτητης" και "αδέκαστης" Δικαιοσύνης. Η ιστορική πείρα της εργατικής τάξης καταδεικνύει ότι η Δικαιοσύνη υπηρετούσε και υπηρετεί τα συμφέροντα της κρατούσας τάξης.

Την ώρα όμως που ο κ. Σανιδάς θεωρεί "έγκλημα" τη συνδικαλιστική δράση και απαιτεί τη σύλληψη των συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος στα "Τζάμπο", για να εξασφαλιστούν τα κέρδη της πολυεθνικής, η Δικαιοσύνη κλείνει μάτια και αυτιά στην αγωνία χιλιάδων εργατών που παράνομα οι εργοδότες αρνούνται να τους προκαταβάλουν τα δεδουλευμένα. Κλείνει μάτια και αυτιά στα εγκλήματα που διαπράττονται στους χώρους δουλειάς, στερώντας το δικαίωμα στη ζωή εκατοντάδων εργατών κάθε χρόνο. Αλήθεια, πόσοι από αυτούς πήγαν φυλακή; Κλείνει μάτια και αυτιά στην παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στα ωράρια κλπ.

Δηλώνουμε, ότι οι παρεμβάσεις του κ. Σανιδά, δεν τρομοκρατούν το ταξικό εργατικό κίνημα. "Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω". Οι οικοδόμοι, η εργατική τάξη, το ταξικό εργατικό κίνημα, παλεύει για να εφαρμοστεί το δίκιο της δικής τους τάξης. Σε αυτό το δρόμο καλούμε τους οικοδόμους, συνολικά την εργατική τάξη, να στρατευτεί».

Καμιά εισαγγελική εντολή δεν πρόκειται να βάλει εμπόδια στη δράση μας» ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, ενώ καταγγελία για την παρέμβαση Σανιδά εξέδωσε και η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ.

Νέος κύκλος διώξεων

Στο μεταξύ, νέο κύκλο διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων προμηνύει η χτεσινή εξέλιξη στο δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης. Ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Β. Κρανιάς παρουσιάστηκε χτες στον πταισματοδίκη Καρδίτσας Αθανάσιο Κόκκινο, ύστερα από την κλήση σε ανάκριση, που του στάλθηκε στα πλαίσια του πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η πολυεθνική με τι πλάτες της δικαιοσύνης και της κυβέρνησης.

Η διαδικασία της ανάκρισης αναβλήθηκε, καθώς από το λεγόμενα του πταισματοδίκη προέκυψε ότι υπάρχει και πέμπτη αναφορά του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας και της εταιρείας «Τζάμπο» σε βάρος του ταξικού κινήματος και των κινητοποιήσεών του. Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, ο Β. Κρανιάς καλείται «για να δώσει εξηγήσεις σε ποινική υπόθεση, αυτεπάγγελτη, σε σχέση με αναφορά του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) και το, από 26/1/09 έγγραφο της εταιρείας "Τζάμπο" για προκαταρκτική εξέταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ