Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΧΙΑΣ, ΜΑΝΗΣ: Στην Οχιά της Μάνης Ν. Λακωνίας βρίσκεται ο Αγιος Νικόλαος, ιστορικός ναός-μνημείο του 11ου αιώνα. Ο Αγ. Νικόλαος είναι ο μοναδικός ενοριακός ναός του χωριού. Ο ναός από την εγκατάλειψη έχει μεγάλες φθορές, οι τοιχογραφίες του φθείρονται, ενώ σε κάθε κωδωνοκρουσία αποκολλώνται τμήματα του τοίχου... Συν τοις άλλοις μετά τους πρόσφατους σεισμούς στη Μεσσηνιακή Μάνη, ο ναός υπέστη μεγαλύτερες ζημιές, αποκολλήθηκαν πέτρες & πλέον έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος για τους πιστούς.

Τα πολιτιστικά μνημεία αποτελούν λαϊκή περιουσία και ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα και σε όλες τις γενιές, στο μέλλον. Είναι αναγκαίο να συντηρούνται και να παραμένουν «ζωντανά» και λειτουργικά μέσα στη σύγχρονη ζωή, έτσι ώστε να πληρούν τον παιδευτικό τους ρόλο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος και Λίλα Καφαντάρη ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

  • Τι μέτρα θα πάρει άμεσα για τη διάσωση του Αγίου Νικολάου Οχιάς Μάνης.
  • Πότε προβλέπεται από το υπουργείο Πολιτισμού να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ναού.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ SECURITY ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΟΓΩ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ: Στην Κέρκυρα δραστηριοποιούνται 4 ιδιωτικές εταιρείες security (η Ηπειρος, η Group4, η Mondial Pol και η Brinks) και απασχολούν περίπου 150 με 200 άτομα εποχικά. Οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις συγκεκριμένες εταιρείες είναι απάνθρωπες και τα ωράρια εξαντλητικά. Οι απολαβές των εργαζομένων είναι πολύ χαμηλές, αφού, ουσιαστικά, τίποτα δεν τηρείται: Ούτε η συλλογική σύμβαση, ούτε τα επιδόματα (π.χ. νυχτερινά 25%, αργίες 75%) δίνονται σωστά. Παίρνουν μόνο τα επιδόματα επικινδυνότητας και γάμου και αυτά μειωμένα αφού οι εργαζόμενοι πληρώνονται μικρότερο βασικό μισθό από το προβλεπόμενο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Κώστας Αλυσανδράκης και Νίκος Μωραΐτης ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι άμεσα μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε:

  • Οι εργαζόμενοι να πάρουν και να παίρνουν τα χρήματά τους κανονικά σύμφωνα και με τις συμβάσεις και τους νόμους του ελληνικού κράτους.
  • Να σταματήσουν τις αυθαίρετες απολύσεις εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 13-12-2008 ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Στις 13-12-2008 έγινε σεισμική δόνηση στην ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει τους Δήμους Μώλου και Αμφίκλειας με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές κατοικίες, καταστήματα και άλλα κτίρια στην περιοχή. Εχει γίνει μια πρώτη καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Φθιώτιδας, όμως δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία συγκεκριμενοποίησης των ζημιών και δεν έχει οριοθετηθεί η σεισμόπληκτη περιοχή.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Καζάκος, Γιάννης Γκιόκας και Διαμάντω Μανωλάκου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

  • Αν προτίθεται να χαρακτηρίσει ως σεισμόπληκτη την περιοχή.
  • Πότε θα γίνει η καταγραφή και συγκεκριμενοποίηση των ζημιών ώστε έγκαιρα να αποζημιωθούν οι πληγέντες.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραμένουν τα προβλήματα για τους σεισμόπληκτους (2021-10-07 00:00:00.0)
Ισχυρός σεισμός στα Γιάννενα (2016-10-18 00:00:00.0)
Ζημιές από το σεισμό στο Αίγιο (2014-11-11 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ (1997-11-28 00:00:00.0)
"Η ζωή μετά το σεισμό" (1997-09-30 00:00:00.0)
Νέος μεγάλος σεισμός στην Κόνιτσα (1996-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ