Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Τοπικές εκλογές

Την επικράτηση (αν και με απώλειες) του κυβερνητικού κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας», έδειξαν οι τοπικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν την 1η Μάρτη σε πολλές περιοχές της Ρωσίας, ενώ σε 9 από τις 79 περιοχές της χώρας οι πολίτες εκλέξανε και τα νέα περιφερειακά νομοθετικά όργανα.

Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), σημείωσε πως σε περιοχές όπως είναι αυτές τους Βλαντίμιρ, του Βόλγογκραντ και του Μπριάνσκ, οι κομμουνιστές συγκέντρωσαν την υποστήριξη του 23% με 27% των ψηφοφόρων. Και αυτό, όπως είπε, παρά το ότι το κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας» χρησιμοποίησε όλα τα διοικητικά μέσα για να καθορίσει το αποτέλεσμα.

Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ υπογράμμισε πως: «Η προεκλογική καμπάνια ήταν πιο βρώμικη από όλες τις προηγούμενες» και πρόσθεσε για τα αποτελέσματα πως «αν και η κατάσταση είναι γενικά δύσκολη, όμως δεν είναι απελπιστική. Θεωρούμε πως οι πολίτες της χώρας αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται καινούρια κατεύθυνση, νέα πολιτική καθώς και καινούρια κυβερνητική ομάδα».

Ο Ιβάν Μέλνικοφ, αντιπρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα σημείωσε πως σε πολλές περιπτώσεις, με τη μέθοδο της «επιστολικής ψήφου», έγινε προσπάθεια να νοθευτούν τα αποτελέσματα. Σημείωσε ακόμη πως σε ορισμένες περιοχές χρησιμοποιήθηκε μέχρι τέλους η αντικομμουνιστική προπαγάνδα και η κινδυνολογία πως αν επικρατήσουν οι κομμουνιστές θα οδηγηθούμε σε «αιματοχυσία». Ο Ι. Μέλνικοφ, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα με αυτά των προηγούμενων εκλογών σημείωσε την πτωτική τάση που παρουσιάζουν τα ποσοστά της «Ενιαίας Ρωσίας», σε αντίθεση με την αυξητική τάση που σημείωσαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΡΟ.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ