Πέμπτη 5 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους!

Από την πρόσφατη κινητοποίηση στην Ακρόπολη

Eurokinissi

Από την πρόσφατη κινητοποίηση στην Ακρόπολη
Ανηφορίζουν ξανά στην Ακρόπολη, σήμερα, οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ. Θα την αποκλείσουν μέχρι τις 3μμ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, μετά το - αναμενόμενο - αδιέξοδο της συνάντησής τους με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ (3/3). Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι αν συνεχιστεί η άρνηση του υπουργείου στα δίκαια αιτήματά τους, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις 11/3, και αποκλεισμό του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και άλλων χώρων, πανελλαδικά.

Η συνάντηση της 3/3, όπως εκτιμούν οι συμβασιούχοι, έγινε για επικοινωνιακούς λόγους της ηγεσίας του ΥΠΠΟ, η οποία αναγκάστηκε να την ορίσει μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Το ΥΠΠΟ πεισματικά αρνείται να λύσει ακόμη και το άμεσο και φλέγον θέμα των 700 συμβασιούχων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις και βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, παραμένοντας απλήρωτοι επί 4 μήνες! Δεν απάντησε ούτε για την άμεση υπέρβαση του 24μήνου του ΠΔ164/2004, που προβλέπει ότι όσοι εργαζόμενοι συμπληρώνουν 24 μήνες συμβάσεων απολύονται οριστικά από το ΥΠΠΟ, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την κάλυψη των 3.000 οργανικών κενών του ΥΠΠΟ με μόνιμο προσωπικό.

Το υπουργείο προσπαθεί να «καλυφθεί» προβάλλοντας νομικίστικες αιτιάσεις, υποβαθμίζοντας το μείζον δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά σε ...διαδικαστικό. Για το 24μηνο επαναλήφθηκαν οι υποσχέσεις περί «επαφών» με το υπουργείο Εσωτερικών για μια «ρύθμιση» ...με «ορίζοντα» 6μήνου, δηλαδή τότε που, όπως σημειώνουν οι συμβασιούχοι, «θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις των συμβασιούχων για το 2009, αφήνοντας στην ανεργία όλο το καταρτισμένο ωρομίσθιο προσωπικό που εργαζόταν τα προηγούμενα έτη»!

Μόνη διέξοδος, λοιπόν, είναι η κλιμάκωση του αγώνα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, επαναπρόσληψη των απολυμένων, κάλυψη των 3.000 οργανικών κενών με το καταρτισμένο προσωπικό που υπηρετεί επί σειρά ετών σε αυτό, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και όχι άλλη ομηρία.

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι 54 συμβασιούχοι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, στην Κοζάνη και τα Γρεβενά. Διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και καταγγέλλουν την παράδοση, σε εργολάβους, της αναστήλωσης των αρχαιολογικών μνημείων της περιοχής. Οι συμβασιούχοι (στην πλειοψηφία τους εργάζονται από 4-14 χρόνια, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ