Πέμπτη 5 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τρίωρες στάσεις εργασίας (7 - 10 π.μ.), σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στη νέα αντεργατική επίθεση που εγκαινίασε η Κοινοπραξία με πέντε απολύσεις. Σήμερα στις 7.30 το πρωί έχει προγραμματιστεί και απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Κοινοπραξίας στο εργοτάξιο του Μετρό στο χώρο του ΟΣΕ.

ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 11 πμ, οργανώνει αύριο Παρασκευή το Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων (ΣΕΚΥΙΦ) για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων αλλά και για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και τις ορέξεις των εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας. Τα χρωστούμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και τους έξι μήνες και, εκτός απ' αυτά, οι εργαζόμενοι διεκδικούν συμβάσεις αορίστου χρόνου, προσλήψεις προσωπικού, ένταξη στη Συλλογική Σύμβαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, ένταξη των ιδιωτικών δομών στο δημόσιο σύστημα Υγείας και κάλυψη των κοινωνικών αναγκών για δομές αποασυλοποίησης.

«MEDIA MARKT»: Να θέσει «εκτός» το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση προσπαθεί η επιχείρηση «MEDIA MARKT». Οπως καταγγέλλει με χτεσινό δελτίο Τύπου το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, την περασμένη βδομάδα η εργοδοσία απείλησε με απόλυση συνδικαλιστή και μέλος της διοίκησης. Προχτές έγινε συνάντηση των σωματείων Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά με τη διεύθυνση της επιχείρησης όπου, όπως αναφέρεται, ειπώθηκε προκλητικά προς τους συνδικαλιστές ότι η διεύθυνση «δεν κάνει διάλογο και οτιδήποτε γίνει θα το λύσει απευθείας με τον εργαζόμενο». Οπως επισημαίνεται από τα σωματεία, έγινε καθαρό προς τους εργοδότες ότι «σε τυχόν απόλυση ή έστω και άλλη απειλή θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλο το εργατικό κίνημα. Δε θα αφήσουν να περάσει καμία απόλυση».

«ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»: Κόντρα στην προσπάθεια τρομοκράτησης από την εργοδοσία, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΒΕ» συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και την περιφρούρηση του εργοστασίου, διεκδικώντας την άμεση καταβολή μισθών Γενάρη, Φλεβάρη καθώς και δεδουλευμένα του 2008 που αντιστοιχούν στο ποσό των 100.000 ευρώ. Στο πλευρό τους βρίσκεται σταθερά το ταξικό σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, φορείς και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ το οποίο πραγματοποιεί συναυλία αλληλεγγύης την Παρασκευή 6 Μάρτη στις 7 μ.μ. στη Νομαρχία.

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: Σε συγκέντρωση, σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι, έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί η ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στην πρόθεση της Διεύθυνσης να εκχωρήσει τη μηχανοργάνωση της μισθοδοσίας σε ιδιωτική εταιρεία. Η ΕΛΜΕ απαιτεί να σταματήσει η εκχώρηση, στελέχωση της υπάρχουσας υπηρεσίας με το απαραίτητο προσωπικό και λογισμικό, θεσμοθέτηση υπηρεσίας μηχανοργάνωσης σε όλες τις Διευθύνσεις στην αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Παιδείας κ.ά.

ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Αύριο εκδικάζονται οι αγωγές των τραπεζών, με τις οποίες απαιτούν να ακυρωθεί η απόφαση του ΟΜΕΔ για τη σύναψη νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το 2008. Οι αγωγές έχουν κατατεθεί από την την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, την Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών και μια ομάδα δέκα τραπεζών (μεταξύ αυτών Εθνική, Γιούρομπανκ, Αλφα, Γενική, Αττικής, Μαρφίν και άλλες).

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, που θα γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 9.30 το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, καλεί τα μέλη της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιά. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι απολογισμός δράσης της διοίκησης, οικονομικός απολογισμός και έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και απόφαση για διεξαγωγή εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ