Πέμπτη 5 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αγωνιστικό κάλεσμα σε δασκάλους - νηπιαγωγούς

Μπροστά στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων

Με σύνθημα «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία», το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταθέτει το αγωνιστικό του κάλεσμα στις γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων Δασκάλων - Νηπιαγωγών που γίνονται αυτή την περίοδο, προτείνοντας: 48ωρη απεργία στις 1 και 2 Απρίλη και γενικές συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα με πρόταση για επαναλαμβανόμενες απεργιακές μορφές μετά τις γιορτές. Παράλληλα, προτείνει κοινές συγκεντρώσεις και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο με καθηγητές, αναπληρωτές, ωρομίσθιους, αλλά και με γονείς, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εργατικά συνδικάτα.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προτείνει σε δασκάλους - νηπιαγωγούς ένα ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο για την Παιδεία των σύγχρονων αναγκών, αλλά και τις ανάγκες των ίδιων των εκπαιδευτικών. Ασκεί, δε, κριτική στις εκάστοτε πλειοψηφίες του συμβιβασμού που συγκροτούνται σε επίπεδο ομοσπονδίας. Τη συμμαχία ΠΑΣΚ - Παρεμβάσεων τη διαδέχτηκε η συμμαχία ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ, εξηγεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, προσθέτοντας: «Ροκανίζουν το χρόνο και μεταθέτουν τη Γενική Συνέλευση Προέδρων στις 20 του Μάρτη για να μην προκύψει τίποτα, έχοντας ροκανίσει το χρόνο από το Γενάρη του 2009 μέχρι σήμερα. Ο συνδικαλισμός της υποταγής και της ήττας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Μάταια πια και πολύ αργά οι "Παρεμβάσεις" προσπαθούν να διαχωρίσουν τη θέση τους, εφόσον τρία χρόνια τώρα με τις συγκλίσεις τους πρόσφεραν πρόθυμο χέρι βοήθειας στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και το δικομματισμό», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Και σα να πασχίζει να επιβεβαιώσει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την κριτική του, το ΔΣ της ΔΟΕ δημοσιοποίησε χτες το αίτημά του για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών για το επίδομα των 176 ευρώ(!), ένα αίτημα που το περιφέρουν ως κυρίαρχο τα τελευταία χρόνια, θυσιάζοντας κάτω από αυτό την απαίτηση των εκπαιδευτικών για ουσιαστικές αυξήσεις, σα να μην έχουν βγάλει κανένα συμπέρασμα από τον εμπαιγμό που τους έστησε η κυβέρνηση γύρω από το επίδομα, που οι συμβιβασμένες ηγεσίες είχαν «απολυτοποιήσει» ως αίτημα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ