Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Με το κεφάλαιο! Με το κεφάλαιο!»

Η Πανσπουδαστική ΚΣ καταθέτει ψήφισμα σε όλα τα ΔΣ φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, απαιτώντας να παρθεί πίσω η εντολή Σανιδά και η απόλυση του εργαζόμενου φοιτητή Νίκου Νικολόπουλου από την εταιρεία «Jumbo». Μπροστά στα όργια της εργοδοσίας και τον εισαγγελέα που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις μπαίνει ένα ερώτημα για τη στάση που κρατάει κάθε δύναμη του φοιτητικού κινήματος: 'Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.

Χτες, η ΠΚΣ κατέθεσε το ψήφισμα στο Μαθηματικό της Αθήνας. Κατά ψήφισαν ΕΑΑΚ και ΣΥΝ. Οι του ΣΥΝ το καταψήφισαν, γιατί στο ψήφισμα γινόταν αναφορά στα κόμματα του ευρωμονοδρόμου και προφανώς ένιωσαν ότι τους έθιγε την ΕΕ, τους έθιγε το «σπίτι τους»! Οι της ΕΑΑΚ ενοχλήθηκαν για την αναφορά στα «ταξικά σωματεία», γιατί λέει... «πού ήταν τα ταξικά σωματεία το Δεκέμβρη;» (διάβαζε: τα ταξικά σωματεία αποκάλυπταν τον τυχοδιωκτισμό της «κουκούλας»).

Στο διά ταύτα, στο ερώτημα δηλαδή «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», οι δήθεν αριστεροί, οι δήθεν «εξεγερμένοι του Δεκέμβρη» φώναξαν μ' ένα στόμα: Με το κεφάλαιο! Με το κεφάλαιο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ