Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ενταση στην Ιερουσαλήμ

Τέσσερις Παλαιστίνιοι μαχητές της «Τζιχάντ» νεκροί σε δύο διαφορετικές αεροπορικές επιδρομές

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού, αλλά και ενός οδηγού ταξί έπεσε, χτες το μεσημέρι, νεαρός Παλαιστίνιος που παρέσυρε με τον εκσκαφέα που οδηγούσε ένα περιπολικό και ένα άδειο λεωφορείο. Το περιστατικό σημειώθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες της Ιερουσαλήμ, τη λεωφόρο Μπέγκιν, που συνδέει τις νότιες με τις βόρειες συνοικίες της πόλης.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα, ενώ εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας μιλούσε για «τρομοκρατική» επίθεση και όχι για ατύχημα. Καμία παλαιστινιακή οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά η «Χαμάς» χαρακτήρισε την επίθεση «φυσική αντίδραση στη σιωνιστική πολιτική». Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο σε ανάλογου τύπου επίθεση σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί και τραυματίστηκαν 15.

Νωρίτερα, σε δύο διαφορετικές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια και στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν, συνολικά, τέσσερις Παλαιστίνιοι. Μεταξύ αυτών, και ο διοικητής της ισλαμιστικής «Τζιχάντ» στην Μπέιτ Λαχίγια, που έγινε στόχος δολοφονίας ακριβείας, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά άλλο ένα στέλεχος της οργάνωσης και τέσσερις περαστικοί.

Καταρρέει το παλαιστινιακό σύστημα υγείας

Κατακερματισμένο, με πολυάριθμα κενά και αδυναμία συντονισμού είναι το παλαιστινιακό σύστημα υγείας υποστηρίζει σε έρευνα που δημοσιεύει, μετά από εκτενείς επαφές με Παλαιστινίους γιατρούς, η βρετανική ιατρική επιθεώρηση «Lancet». Σύμφωνα με την έρευνα, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και η Δ. Οχθη και η Λωρίδα της Γάζας. Κυριότερα θύματα των προβλημάτων είναι, όπως προκύπτει, τα μικρά παιδιά, τα νεογέννητα και οι έγκυες γυναίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ