Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- «Μεγάλη σημασία» στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να επιλυθούν με διαμεσολάβηση οι συνοριακές διαφορές της με την Κροατία, έδωσε χτες ο Σλοβένος πρόεδρος, Ντανίλο Τουρκ, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Επτά συνασπισμοί κομμάτων και εννέα πολιτικά κόμματα θα αναμετρηθούν στη «μάχη» των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 29 Μάρτη, στο Μαυροβούνιο.

ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ.-- Η ΛΔ Κορέας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτικών αεροσκαφών που πετούν κοντά στον βορειοκορεατικό εναέριο χώρο πάνω απ' τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ενόψει των επικείμενων κοινών ναυτικών ασκήσεων ΗΠΑ-Νοτίου Κορέας.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ανοιχτή αγορά ζώων στην, κατά κύριο λόγο, σιιτική πόλη Χάμζα, της νότιας επαρχίας της Βαβυλώνας.

ΠΟΥΑΝΤ Α ΠΙΤΡ - ΣΕΝΤ ΝΤΕΝΙ.-- Τερματισμό της 44ήμερης απεργίας ανακοίνωσε η ένωση συνδικάτων της Γουαδελούπης, (γαλλικές υπερπόντιες κτήσεις στην Καραϊβική) ενώ εξελίσσονται οι συζητήσεις με την εργοδοσία στη βάση 165 άρθρων που απαντούν στα αιτήματά τους. Στη διαδικασία διαλόγου βρίσκονται τα συνδικάτα και στη γειτονική Μαρτινίκα, όπου, όμως, συνεχίζεται και η απεργία που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα. Την ίδια ώρα, στο νησί της Επανένωσης (Reunion), υπερπόντια γαλλική κτήση στον Ειρηνικό, άρχισε, χτες, γενική απεργία με αιτήματα ανάλογα με αυτά των συνδικάτων της Γουαδελούπης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τον Βίβεκ Κούντρα όρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ως το νέο υπεύθυνο της τεχνολογίας της πληροφόρησης της αμερικανικής κυβέρνησης, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για την επενδυτική πολιτική και τον έλεγχο των δαπανών του κράτους, στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ