Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Οξύνεται η αντιπαράθεση για το διατροφικό

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Ενισχύθηκε η εθνοφρουρά στα σύνορα με την Κολομβία προκειμένου να διεξάγει εξονυχιστικούς ελέγχους στα διερχόμενα φορτηγά και να αποτρέπει την παράνομη διακίνηση τροφίμων, ειδικά ρυζιού και ζάχαρης, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση του Προέδρου Ούγο Τσάβες να αποτρέψει την τεχνητή έλλειψη τροφίμων στην αγορά, σύμφωνα με το «Telesur».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Τσάβες προειδοποίησε ότι ο προσωρινός έλεγχος των αρχών σε κάποιες βιομηχανίες τροφίμων είναι υπό εξέταση ενώ η απαλλοτρίωσή τους δεν αποκλείεται. Καταρχήν, οι προειδοποιήσεις αυτές αφορούν τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία της χώρας, την «Polar», που βρίσκεται υπό προσωρινό κρατικό έλεγχο καθώς οι αρχές κατήγγειλαν ότι αποφεύγει τους ελέγχους τιμών και ότι απέτυχε στην παραγωγή επαρκούς ποσότητας ρυζιού.

Παράλληλα, ο Τσάβες ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή για απαλλοτρίωση μίας τοπικής μονάδας του αμερικανικού κολοσσού στον τομέα των τροφίμων, «Cargill», αν δε συμμορφωθεί με τους νόμους της χώρας σχετικά και με την τιμή του ρυζιού.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Κουμανά, Καρούπανο και Γκουίρια, βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση και με γενικές συνελεύσεις τους με τη συνδρομή και της Ομοσπονδίας URT και της Συνομοσπονδίας UNETE ζητούν την ένταξη και των λιμανιών σε ένα ενιαίο φορέα με κεντρική διοίκηση ώστε να ασκείται ενιαία πολιτική και έλεγχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ