Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Επιστολές από τους Λάχε και Ρόκε

ΑΒΑΝΑ.--

Με επιστολές τους προς τον Κουβανό Πρόεδρο Ραούλ Κάστρο που δημοσιεύτηκαν χτες στην «Granma» και στην «Juventud Rebelde», ο πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Κάρλος Λάχε Ντάβιλα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Φελίπε Πέρες Ρόκε, δηλώνουν την παραίτησή τους από όλες τις κυβερνητικές και κομματικές θέσεις που κατείχαν, αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, ενώ ταυτόχρονα σημειώνουν τη δέσμευσή τους στην Επανάσταση, το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας και τους ηγέτες του.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Λάχε, δηλώνει την παραίτησή του από μέλος της ΚΕ του κόμματος, του ΠΓ της ΚΕ, από το βουλευτικό αξίωμα και από μέλος του Συμβουλίου του Κράτους καθώς και από τη θέση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου του Κράτους. «Αναγνωρίζω τα λάθη που διέπραξα και αναλαμβάνω την ευθύνη», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «η ανάλυση του ΠΓ ήταν ουσιαστική και δίκαιη. Να είστε σίγουρος ότι από τα νέα μου καθήκοντα θα έχω την ευκαιρία να υπηρετώ την Επανάσταση, και πάντα όπως και σήμερα θα είμαι πιστός στο Κόμμα, στο Φιντέλ και σε εσάς».

Από τη μεριά του, ο Φ. Ρόκε σημειώνει σχετικά: «Οσον αφορά τη συζήτηση που έγινε στο ΠΓ στο οποίο κλήθηκα και συμμετείχα, σας ενημερώνω για την απόφασή μου να παραιτηθώ από μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, από βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας και από μέλος της ΚΕ του ΚΚ Κούβας». Στη συνέχεια σημειώνει ότι «αναγνωρίζω πλήρως πως διέπραξα λάθη τα οποία αναλύθηκαν πλήρως κατά τη συνεδρίαση του ΠΓ και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη γι' αυτά. Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι με ταπεινότητα και αφοσίωση την Επανάσταση με τις αρχές και τα ιδεώδη της οποίας θα δεσμεύομαι πάντα. Επιβεβαιώνω την πίστη μου στον Φιντέλ, σε εσάς και στο κόμμα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ