Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ολοκληρώθηκε έρευνα σε 18 κλάδους

Τέσσερις αποφάσεις για αντίστοιχες υποθέσεις για τις οποίες ολοκληρώθηκε η σχετική έρευνα αναμένεται να εκδώσει μέχρι το τέλος του μήνα η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για τις υποθέσεις που αφορούν τη Unilever και την απαγόρευση εισαγωγών που επιβάλλει στους πελάτες της, για την καταγγελία της «Iron Tenco» σε βάρος της χονδρεμπορικής «Λιανός ΑΕ», τη «Fiat» και τις καταγγελίες για καθορισμό τιμών στα αυτοκίνητα και τη λαχαναγορά.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία εκκρεμεί ο διορισμός νέας διοίκησης, το επόμενο διάστημα θα ασχοληθεί με αυτεπάγγελτους ελέγχους σε 18 κλάδους που έχει ολοκληρώσει η γενική διεύθυνση ανταγωνισμού κυρίως με το ερώτημα της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης στην αγορά. Πρόκειται για αγορές όπως εκείνη των ζυμαρικών, του κυκλώματος σιτηρά - άλευρα - ψωμί, απορρυπαντικών, παιδικών τροφών, ρυζιού και μπίρας.

Επιπλέον, και οι κλάδοι του χάλυβα, του σκυροδέματος και των τσιμεντοβιομηχανιών πρόκειται να απασχολήσουν την Επιτροπή μετά από καταγγελίες για ύπαρξη καρτέλ, ενώ έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί για τα ναυτιλιακά καύσιμα και το υγραέριο. Ακόμη, στο στάδιο της εκδίκασης βρίσκονται οι υποθέσεις της «Colgate» με την κατηγορία ότι απαγόρευε στα καταστήματα λιανικής να κάνουν παράλληλες εισαγωγές και της ακτοπλοΐας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ