Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αδιάβαστοι ή αγράμματοι οι της «Αυγής»;

Χτες, η «ΑΥΓΗ» αποφάσισε να σχολιάσει τις δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Εγραψε πολλά και διάφορα ανερμάτιστα και κατέληξε στο συμπέρασμα: Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «δεν είναι καιρός για αντεπίθεση, όπως μας έλεγε τόσο καιρό». Ανάλογος και ο τίτλος του σχολίου: «Να οργανωθούμε και βλέπουμε». Αυτό τη βόλευε να καταλάβει την «Αυγή» απ' τη δήλωση, αυτό έγραψε.

Τα ...στοιχεία της για τη διαπίστωση ήταν δύο φράσεις της Αλ. Παπαρήγα, μετά από την απαραίτητη ...κοπτοραπτική: «Πρέπει να περισώσουμε ό,τι μπορεί να περισωθεί» και «να οργανωθεί η εργατική τάξη». Μας διαβάζουν μέχρι τη μέση; Δεν ξέρουν ανάγνωση; Τους κάνει κόπο να τα διαβάζουν όλα ή βαριούνται; Μπας και δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν; Τόσο αγράμματοι λοιπόν εκεί στην «Αυγή» και στον ΣΥΝ. Και κάνουν και τους έξυπνους...

Εμείς, απλά, θα παραθέσουμε τη δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε αυτό το σημείο:

«Εμείς μια πλάτη θα βάλουμε: Για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των αγώνων, στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στη συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα στρώματα, με κύριο στόχο να αποτρέψουν νέες αιματηρές θυσίες. Αρκετές θυσίες έχουν κάνει. Να περισώσουν ό,τι μπορεί να περισώσουν και να ανοίξουν το δρόμο ουσιαστικής διεκδίκησης. Κατά τη γνώμη μας, αυτή θα είναι και η μεγάλη συνεισφορά μας. Ηρθε η στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού πρέπει να σκέφτεται ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης».

Ετσι θα βάλετε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη, ρε παιδιά;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ