Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Προπαγανδιστής των κυβερνητικών μέτρων

Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή και προπαγανδιστής των μέτρων που απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου τα βάρη της κρίσης να μετακυλιστούν στα λαϊκά στρώματα, εμφανίστηκε χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, από όπου δεν έλειψε η γνωστή του αντιΚΚΕ προβοκάτσια.

Ο πρόεδρος Καρατζαφέρης κατ' αρχάς επιτέθηκε στις λοιπές πολιτικές δυνάμεις που - από τη δική της σκοπιά η καθεμία - αρνήθηκαν να συναινέσουν στα μέτρα που προχτές ζήτησε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της κρίσης. Υπεραμύνθηκε της δικής του στάσης, να στηρίξει ανοικτά Καραμανλή, μέσα από μια βαρύγδουπη φρασεολογία όπως «κρίσιμη στιγμή για το έθνος», «βρισκόμαστε σε πόλεμο» και «η χώρα κινδυνεύει να πάει σε μνήμα». Ενώ ξόρκισε και το ενδεχόμενο διενέργειας άμεσα πρόωρων εκλογών.

Δείχνοντας, βέβαια, τι φοβίζει τον ίδιο και τα συμφέροντα που εκφράζει, τόνισε την ανάγκη «να μην προκαλέσουμε κοινωνική κρίση», «κοινωνικούς τριγμούς». Οτι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα «να αντιμετωπίσουμε γενικευμένα γεγονότα όπως αυτά του Δεκέμβρη», εξ ου και χρειάζεται «συναίνεση». Μάλιστα, συγχέοντας τη δράση των κουκουλοφόρων με τις μορφές πάλης του λαϊκού κινήματος, υπερασπίστηκε τρόπον τινά τον Καραμανλή που - όπως υποστήριξε ο Καρατζαφέρης - ζήτησε προχτές από τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς να μην του βάζουν φωτιές στους δρόμους (!) ούτε να τους κλείνουν με τρακτέρ.

Μετά ταύτα, αναμενόμενη ήταν η επίθεση στο ΚΚΕ. Πρώτα προσπάθησε να απαξιώσει τις συγκεκριμένες θέσεις και στόχους πάλης που θέτει το Κόμμα και η ΓΓ της ΚΕ Αλ. Παπαρήγα παρουσίασε εκτενώς προχτές σε ειδική συνέντευξη, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό («δεν άκουσα καμία συνταγή από την Κα. Παπαρήγα»). Αντιλαμβανόμενος ότι δεν του «βγαίνει», επιχείρησε να μειώσει την αξία π.χ. του αιτήματος για 1.400 ευρώ κατώτατο μισθό, με το ...τρομερό επιχείρημα «πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;», όπως και «ας τα δώσει πρώτα η Κα. Παπαρήγα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ή στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, για να πειστούν και οι υπόλοιποι». Τόση πρεμούρα να μην ξηλωθεί κατά τι η πλουτοκρατία, όπως και να μην περπατήσουν στο λαό τα δίκαια αιτήματα που το ταξικό κίνημα προβάλλει.

Ακολούθως, όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα να πει ποια είναι αυτά τα «δυσάρεστα» μέτρα που ο ίδιος έχει πει ότι «πρέπει» να παρθούν, απέφυγε μεν να τα προσδιορίσει, αλλά υπερτόνισε ότι «η κρίση θα χτυπήσει τους μη προνομιούχους», «όλων η ζωή θα γίνει χειρότερη», «θα ληφθούν μέτρα επικίνδυνα, δε γίνεται διαφορετικά» και «δεν υπάρχει λύση να βγούμε από την κρίση δίχως να ματώσουμε». Δηλαδή, φτιάχνει κλίμα ώστε να περάσουν οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, προκειμένου και αυτά τα «σπασμένα» του, να φορτωθούν στις πλάτες εργάτη και μικρομεσαίου.

Τα δε περισσότερα οικονομικά μέτρα από αυτά που ο πρόεδρος Καρατζαφέρης ζητά να ληφθούν (αδρανοποίηση πόθεν έσχες, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε επιχειρηματίες, νομιμοποίηση «μαύρου χρήματος») παραπέμπουν στη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο πλυντήριο παράνομου χρήματος, τύπου Κοσσόβου. Κάτι που παρατηρήθηκε χτες στη συνέντευξη Τύπου και ο Καρατζαφέρης δεν το αρνήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ