Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αγώνας για μόρφωση - δουλειά - ζωή!

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη και στην απεργία στις 2 Απρίλη μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς, καλεί η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, με πρωτοβουλία της ΠΚΣ από Δευτέρα συγκαλούνται γενικές συνελεύσεις στους συλλόγους φοιτητών και σπουδαστών, καθώς και Επιτροπές Αγώνα, προκειμένου οι φοιτητές και οι σπουδαστές να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις.

«Απέναντι σε αυτήν την επίθεση έχουμε μόνο μία επιλογή: Τη συσπείρωση και οργάνωση στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς, στις επιτροπές αγώνα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, για τη σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των εκφραστών του τόσο σε πολιτικό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Εδώ δε χωρά καμία αυταπάτη, δε χωρά καμία υποχώρηση. Η μόνη προϋπόθεση για την πραγματική σύγκρουση είναι η αλλαγή συσχετισμών δύναμης και η ενίσχυση της ΠΚΣ στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στους δρόμους και οι σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ

Στο δρόμο του αγώνα για μόρφωση - δουλειά - ζωή κατεβαίνει και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής στις 17 Μάρτη και στις 2 Απρίλη, ξεκαθαρίζοντας με ανακοίνωσή του, ότι: «Δύο δρόμοι υπάρχουν, ο ένας είναι ο δρόμος της υποταγής, της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού που, με την υπό την καθοδήγηση της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ακολουθούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και ο άλλος είναι ο δρόμος του αγώνα και της ρήξης, ο δρόμος της διεκδίκησης που ακολουθεί το ΠΑΜΕ. Γι' αυτό είναι ανάγκη να απαντήσουμε οργανωμένα, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν στο πλάι του ταξικού εργατικού κινήματος».

Παράλληλα, οι σπουδαστές πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις και συγκροτούν επιτροπές σε όλα τα ΙΕΚ, για να οργανώσουν τον αγώνα σε κάθε χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ