Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων

Με τη χτεσινή κατάθεση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκιαδά, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων προσώπων που κλήθηκαν ως ύποπτοι διάπραξης αδικημάτων στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Στους εισαγγελείς Εφετών Ευ. Σπυροπούλου και Π. Στραγάλη, που διερευνούν τις «ιερές ανταλλαγές» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου, κατέθεσε χτες ο Κ. Σκιαδάς. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Α. Φούσα, αρνήθηκε οποιαδήποτε δική του ευθύνη, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονταν σε επίπεδο υπουργών, ενώ καταλογίζει ευθύνες στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης του υπουργείου του και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωση του Α. Φούσα, στο απολογητικό υπόμνημα Σκιαδά αναφέρεται:

  • Ο Κ. Σκιαδάς τοποθετήθηκε ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το Σεπτέμβρη του 2005, όταν ήδη είχε ρυθμιστεί το θέμα της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας και το μόνο που έκανε ήταν να υπογράψει τα διαβιβαστικά έγραφα για την αποστολή προς την ΚΕΔ.
  • Επιρρίπτει όλη την ευθύνη στην ΚΕΔ ως μόνο αρμόδιο όργανο για την εκτίμηση της αξίας των προς αλλαγή ακινήτων.
  • Η δήλωση Φούσα καταλήγει πως ο Κ. Σκιαδάς δεν παρέσχε καμιά συνδρομή σε όσους φέρονται ότι τέλεσαν το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ