Κυριακή 8 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δωρεάν μετακίνηση για μια μέρα

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Μετά τις δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την «Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος», η κυβέρνηση... ανακάλυψε τώρα και τις δωρεάν μετακινήσεις για τις γυναίκες, αύριο Κυριακή, που είναι η «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».

Την απόφαση για τις σημερινές δωρεάν μετακινήσεις των γυναικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και τον ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα, την έλαβαν από κοινού ο υπουργός Μεταφορών - Ευριπίδης Στυλιανίδης και η αντιδήμαρχος Ισότητας και Κοινωνικής Ενταξης του Δήμου Αθηναίων Αλ. Εβερτ Αλβέρτη. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό, «η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ελάχιστη, συμβολική χειρονομία αναγνώρισης του ρόλου και της συμβολής της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία... και θα πρέπει η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας να μας υπενθυμίζει ότι η τιμή και σεβασμός προς τις γυναίκες πρέπει να αποδίδονται όλο το χρόνο, μέσα από τις ενέργειες και τις πράξεις μας».

Σίγουρα και ο κύριος υπουργός και η κυρία αντιδήμαρχος θα γνωρίζουν πολύ καλά την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανισοτιμία, η οποία διαρκώς αναπαράγεται και οξύνεται στο καπιταλιστικό σύστημα σε βάρος των γυναικών. Θα γνωρίζουν, επίσης, ότι ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των «μεταρρυθμίσεων» του καπιταλισμού με πολύ οξυμένο τρόπο.

Οι κάθε λογής ανισοτιμίες σε βάρος των γυναικών είναι σύμφυτες με το καπιταλιστικό σύστημα και θα παραμένουν ακόμα και αν καθιερωθεί η δωρεάν μετακίνηση για τις γυναίκες 365 μέρες το χρόνο. Πραγματικός σεβασμός και τιμή προς τη γυναίκα είναι η σταθερή και με δικαιώματα δουλειά. Είναι η κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Είναι το 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με πλήρη μισθολογικά - ασφαλιστικά δικαιώματα. Είναι ο κατώτερος μισθός των 1.400 ευρώ, είναι και τόσα άλλα ακόμα. Αλλά αυτά σίγουρα στο μυαλό του κυρίου υπουργού και της κυρίας αντιδημάρχου θα φαντάζουν ως «ασέβεια» στο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δωρεάν διόδια και μειωμένα εισιτήρια για τη μετακίνηση στις γιορτές (2019-04-26 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων (2016-02-02 00:00:00.0)
Δεν έχει ξεκινήσει η διανομή των μαθητικών εισιτηρίων (2012-10-11 00:00:00.0)
Αύριο η διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ (2008-02-13 00:00:00.0)
Μέτρα «ασπιρίνες» για το κυκλοφοριακό (2004-10-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ