Κυριακή 8 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Στήριγμα στις πιο αντεργατικές πολιτικές

Ανοιχτά στο πλευρό του Καραμανλή για την εφαρμογή της ευρωενωσιακής αντιλαϊκής πολιτικής τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, τόσο μετά τη συνάντησή τους την Πέμπτη, όσο και με δηλώσεις του τη βδομάδα που πέρασε.

Ταυτίζοντας τα συμφέροντα του εργάτη με αυτά του βιομήχανου, ο πρόεδρος του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρης, υποστήριξε ότι πρέπει «να βρούμε κοινούς τρόπους για να βγούμε από την κρίση». Τάχθηκε δε ενάντια στο ενδεχόμενο εκλογών. «Οταν έχουμε μια δεσπόζουσα οικονομική κρίση και μια υποβόσκουσα κοινωνική κρίση, δε νομίζω ότι το πιο βατό για να βγούμε απ' αυτή την κρίση, είναι να δημιουργήσουμε πολιτικό ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας έτσι ουσιαστικά στήριγμα στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνησή του.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. για «έξοδο από την κρίση», όπως κατατέθηκαν στον πρωθυπουργό: Μέσα από ανατριχιαστικές και χοντροκομμένες φράσεις τύπου «το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι ή πολύ μελάνι (σ.σ.: ρευστότητα) ή πολύ αίμα», αναδεικνύεται ανάγλυφα το αντιλαϊκό πρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ.

Π.χ. για δανειοδότηση να απευθυνθούμε στο ΔΝΤ, άρα να αποδεχτούμε και αυτό το μηχανισμό του μεγάλου κεφαλαίου και τους επαχθείς όρους που επιβάλλει στους λαούς.

`Η να θεσμοθετηθεί 100% φορολογική απαλλαγή των επανεπενδυομένων κεφαλαίων, εφ' όσον γίνουν εντός της ελληνικής επικράτειας. Επίσης, διετής πλήρης πριμοδότηση της ασφαλιστικής κάλυψης κάθε νεοπροσλαμβανόμενου υπαλλήλου, εφ' όσον η επιχείρηση δεν απολύσει στο διάστημα αυτό κανένα απασχολούμενο. Και απόσυρση για χρονικό διάστημα δύο τουλάχιστον ετών της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, εφ' όσον δεν απολυθεί κανένας υπάλληλος.

Αρα, να στηθεί ένας παράδεισος για το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, όπου δε θα φορολογείται, δε θα καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές (θα του τα πληρώνει το κράτος, ο φορολογούμενος λαός), ούτε καν τις τυπικές βεβαιώσεις δε θα χρειάζεται να προσκομίζει. Η δε εργασιακή ασφάλεια που τάχα παρέχεται στους εργαζόμενους, εξατμίζεται με την πάροδο διετίας.

Επίσης, ζητά κατάργηση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ τουλάχιστον για δύο χρόνια για ποσά κάτω των 10.000 ευρώ, όπως και κατάργηση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και των τεκμηρίων για μία πενταετία και θέσπιση Υπεύθυνης Δήλωσης ότι τα διακινούμενα κεφάλαια δεν αποτελούν προϊόν εγκλήματος. Μέτρο, που οπωσδήποτε ωφελεί (πέρα από συνθλιβόμενους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες) τον κάθε μπαταχτσή. «Νομιμοποιεί» την παραοικονομία (κομμάτι της σαπίλας του συστήματος που ο ΛΑ.Ο.Σ. υπερασπίζεται). Και αθωώνει προϊόντα εγκλήματος μέσω μιας απλής δήλωσης και της, καλή τη πίστη, αποδοχής της.

Τέλος, ως παρεπόμενο μέτρων για τον τουρισμό, αποδέχεται την «επιμήκυνση του χρόνου εκμετάλλευσης του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος από την HOCHTIEF». Δηλαδή αποδέχεται την ισχύουσα (διαπραγματευμένη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) λεόντειο σύμβαση. Την εκμετάλλευση του μόχθου του ελληνικού λαού και βασικών υποδομών της χώρας από μεγαλοεπιχειρηματίες.


Θ. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ