Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δείγμα της απαξίωσης οι ελλείψεις εκπαιδευτικών

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τα κενά σε εκπαιδευτικούς σε σχολεία του Πειραιά

Τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του Πειραιά, έξι μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, καλώντας το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Η πολιτική της απαξίωσης και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, που διαχρονικά ακολουθείται από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αντικατοπτρίζεται στις τεράστιες ελλείψεις που παρουσιάζονται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά και των γύρω Δήμων», αναφέρει η βουλευτής του ΚΚΕ. Ειδικότερα, σημειώνει ότι «η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει έξι μήνες τώρα, οι ελλείψεις όμως εξακολουθούν να υπάρχουν, παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις του Υπουργείου για άμεση κάλυψη των κενών θέσεων. Συγκεκριμένα, στο σύνολο της Δευτεροβάθμιας λείπουν 12 καθηγητές σε διάφορες ειδικότητες και στην Πρωτοβάθμια 19, από τους οποίους 12 είναι δάσκαλοι (8 από αυτούς για σχολεία Ειδικής Αγωγής)».

Η βουλευτής ζητά από τον υπουργό Παιδείας μέτρα για την άμεση κάλυψη των κενών που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Πειραιά, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, ώστε να μην ξεκινήσει και η επόμενη σχολική χρονιά με ελλείψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ