Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Χρειάζεται κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Σε εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Χημικού, μίλησε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης

Motion Team

«Φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα είναι αυτό που "δε μασάει" στους ελιγμούς των κυβερνήσεων, που δε μασάει στους κοινωνικούς διαλόγους, που δεν παζαρεύει τα δικαιώματα των φοιτητών, που ανοιχτά συγκρούεται και κάνει πράξη το σύνθημα για οργάνωση - ρήξη - ανατροπή. Γι' αυτό, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό το επόμενο διάστημα. Και να είστε σίγουροι ότι το επόμενο διάστημα πολύ περισσότερος κόσμος θα μπει στο δρόμο του αγώνα», σημείωσε ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, βουλευτής και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας από τη Θεσσαλονίκη, φοιτητές και σπουδαστές σε αγωνιστική στάση ζωής για τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οικονομικής κρίσης και μπροστά στις φοιτητικές εκλογές.

Ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ότι οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να οικοδομήσουν ένα διακριτό πόλο στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, για να φτιάξουν Επιτροπές Αγώνα, που θα συγκρούονται, θα κάνουν γενικές συνελεύσεις, θα μαζικοποιούνται και «θα έχουν θέση σε αυτές όλα τα παιδιά του λαού που καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που θέλει το φοιτητικό κίνημα χειροκροτητή ή στην καλύτερη περίπτωση υποστηρικτή του ενός από τους δύο διαχειριστές του συστήματος». «Σε αυτήν την προσπάθεια για ένα διακριτό πόλο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είμαστε ανυποχώρητοι, γιατί είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης μέσα στα πανεπιστήμια να οργανωθεί το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα», πρόσθεσε.


Motion Team

«Δε φτάνει η μέχρι σήμερα συμβολή μας στους αγώνες. Πολύ περισσότερο αυτό το διάστημα χρειάζεται να δώσουμε με επάρκεια τη μεγαλύτερη μάχη που υπάρχει και είναι η μάχη των ιδεών για τον απεγκλωβισμό των νέων ανθρώπων από τα κόμματα και την ιδεολογία της πλουτοκρατίας, των ευρωμονόδρομων και των κομμάτων της ΕΕ. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε αισιόδοξοι, θα τα πάμε πολύ καλά και είμαστε βέβαιοι ότι με το λαό και την εργατική τάξη μπροστάρη, όλα αυτά που λένε για την κρίση θα τους γυρίσουν μπούμερανκ», σημείωσε.

Ορθώνουμε ανάστημα και μπροστά στην κρίση

Ο Γραμματέας της ΚΝΕ συνδέοντας την οικονομική κρίση του καπιταλισμού με τη ζωή της νεολαίας και ειδικότερα των φοιτητών, σημείωσε τις επιπτώσεις της κρίσης σε όλες τις πτυχές της ζωής της νεολαίας των εργατικών, λαϊκών οικογενειών που σήμερα αναγκάζεται να δουλεύει για να σπουδάσει, που βιώνει τις απολύσεις και την ανεργία. Αναφέρθηκε στη συναινετική στάση των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ. στην αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και η νεολαία στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Μοναδική διέξοδος του λαού και της νεολαίας από την καπιταλιστική κρίση σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης, είναι η πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση ενός μεγάλου, ρωμαλέου μετώπου, της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας που θα συγκρουστεί με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και θα διεκδικήσει τη δική του λαϊκή εξουσία και οικονομία, με κεντρικό σχεδιασμό κι εργατικό λαϊκό έλεγχο, τη διέξοδο του σοσιαλισμού. Ως παράδειγμα, για το πώς η ΚΝΕ θέλει τη νεολαία να στέκεται μπροστά στην κρίση έφερε τον εργαζόμενο ΚΝίτη φοιτητή, Νίκο Νικολόπουλο, που ενώ απολύθηκε από την πολυεθνική «Τζάμπο» εξαιτίας της δράσης του (και παρά την προσπάθεια της εταιρείας να τον εξαγοράσει) δεν έσκυψε το κεφάλι. Πρόσθεσε ότι το 25% των φοιτητών των πανεπιστημίων και το 50% των σπουδαστών των ΤΕΙ εργάζονται, για να μπορέσουν να σπουδάσουν και συμπλήρωσε ότι είναι δεκάδες οι απολυμένοι σύντροφοι ηλικίας 20 - 35 χρόνων που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση σωματείων, στο σπάσιμο της τρομοκρατίας και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ταξικής αναμέτρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ