Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς

Χτες, διά στόματος προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου, διατυπώθηκε το αίτημα της «ουσιαστικής αξιοποίησης του Οργανισμού Ασφάλειας Συνεργασίας και Ειρήνης (ΟΑΣΕ)» στην Ευρώπη. Γιατί; Οπως εξήγησε ο ίδιος, «...να πούμε ότι αντί για τον επιθετικό οργανισμό του ΝΑΤΟ έχουμε μια δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα σύστημα ασφαλείας, που είναι το μόνο που συμμετέχει και η Ευρώπη και η Ρωσία».

Τι είναι όμως ο ΟΑΣΕ; Παράρτημα ή, καλύτερα, εξάρτημα του ΝΑΤΟ. Προκάλυμμα για διείσδυση των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών σε άλλες χώρες. Δηλαδή, μέρος της επιθετικής στρατιωτικοπολιτικής λυκοσυμμαχίας για να χτυπά λαούς.

Φτάνουν στο σημείο να ζητούν να αξιοποιηθεί ένας μηχανισμός που στο παρελθόν έχει αποφασίσει τη σύσταση πολυεθνικών στρατιωτικών δυνάμεων και την επέμβασή τους στη Γιουγκοσλαβία και στα Σκόπια για να διασώσει τους άνδρες του UCK.

Να αξιοποιηθεί ένας οργανισμός που σε αγαστή συνεργασία με το ΝΑΤΟ αποφάσιζαν το πώς θα προστατεύσουν το ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο του Κοσσυφοπεδίου και έστελναν πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μιλά συχνά για «ελευθερίες», «δικαιώματα», «ευημερία των λαών». Ομως, όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από κούφια λόγια. Κι αυτό γιατί την ίδια στιγμή, όχι μόνο στηρίζει αλλά ζητά την ακόμα καλύτερη αξιοποίηση οργανισμών της διακρατικής ιμπεριαλιστικής ένωσης. Είναι υπέρ του ευρωστρατού. Ζητά να βαθύνει ακόμα περισσότερο η καπιταλιστική ολοκλήρωση της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ