Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Οι πρόσφυγες θα μπορούν να διαμένουν και εκτός των Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών, εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι, χωρίς αυτό να επισύρει σε βάρος τους κυρώσεις, δηλαδή να απειλείται με διακοπή η διαδικασία εξέτασης της αίτησης ασύλου. Αυτό έκρινε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας, με αφορμή αίτημα γυναίκας πρόσφυγα να της χορηγηθεί «Δελτίο Ασύλου Αλλοδαπών». Επίσης, στην απόφαση επισημαίνεται ότι ο αλλοδαπός οφείλει να δηλώσει στη διοίκηση συγκεκριμένη διεύθυνση διαμονής και να ενημερώσει στην περίπτωση αλλαγής της. Αν υπάρξει αλλαγή διεύθυνσης και δεν τη δηλώσει, αυτό συνιστά λόγο διακοπής εξέτασης του αιτήματος ασύλου.

ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ της ΕΚΑΜ έληξε χτες το βράδυ αναίμακτα η επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμου που λήστεψε το μεσημέρι την τράπεζα «Μιλένιουμ» στον Πειραιά. Μετά τη ληστεία καταδιώχτηκε από περαστικούς και εγκλωβίστηκε σε υπαίθριο χώρο αποθήκης του ΙΚΑ στην οδό Πειραιώς και Π. Μελά. Δεκάδες αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την αποθήκη μέχρι τη σύλληψή του, πέντε ώρες αργότερα.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΛΟ του δράστη προήλθε, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα την 32χρονη Αθανασία Γκίνη κατά τη διάρκεια της προχτεσινής ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα της εταιρίας «Γερμανός» στο Βύρωνα. Η σφαίρα ήταν οξύαιχμη και όχι κυρτή με μεγάλη διατρητική ικανότητα, γι' αυτό θεωρείται πως προέρχεται από το πιστόλι που είχε ο 23χρονος δράστης και όχι από το όπλο του αστυνομικού.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΣΑΪ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ PAIYOUJI το οποίο διαπιστώθηκε ότι περιέχει τη φαρμακευτική ουσία «Sibutramine», καθώς και την απαγορευμένη ουσία «Phenolophtalein», εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΟΦ) μετά από ενημέρωση της αρμόδιας αρχής της Αυστρίας ότι το τσάι έχει πιθανά εισαχθεί παράνομα στην αγορά. Το προϊόν παράγεται στην Κίνα και εισάγεται στην Ευρώπη μέσω της Μεγ. Βρετανίας, αλλά διακινείται ευρέως στο διαδίκτυο ως άκρως αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ