Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στο πλευρό των σχολικών τροχονόμων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό

Από τη χτεσινή συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Σχολικών Τροχονόμων
Από τη χτεσινή συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Σχολικών Τροχονόμων

Με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων συναντήθηκε χτες το πρωί στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Κατά τη συνάντηση ο Σύλλογος εξέθεσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικοί τροχονόμοι και στη συνέχεια η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε:

«Αισθανόμαστε πλήρως την ευθύνη και την υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τον πανελλήνιο σύλλογο που κατά κύριο λόγο έχει γυναίκες και που εργάζονται ως σχολικοί τροχονόμοι. Να βοηθήσουμε για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους και να ξεφύγουν από την απαράδεκτη κατάσταση των 176 ευρώ το μήνα μισθό και επίσης από τον τίτλο της εθελόντριας.

Οι κυβερνήσεις θέλουν να εκμεταλλευτούν γυναίκες που προσφέρουν ουσιαστική δουλειά και εξασφαλίζουν να έχουν τα παιδιά πρόσβαση στο σχολείο χωρίς να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα. Οι εργαζόμενες επιλύουν λοιπόν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη τούς συμπεριφέρονται με αυτόν τον αισχρό τρόπο. Με μισθό 176 ευρώ χωρίς ασφάλιση, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και με κρατήσεις μάλιστα από τα 176 ευρώ υπέρ ΟΓΑ.

Εμείς θα διεκδικήσουμε και οι σχολικοί τροχονόμοι και όλες αυτές οι υπηρεσίες που υπάρχουν στα σχολεία, να θεωρηθούν μόνιμες θέσεις στα σχολεία, αναπόσπαστες, με την προστασία των παιδιών, τόσο στο Δημοτικό, όσο και στο Γυμνάσιο - Λύκειο».

«Μας έχουν βαφτίσει "εθελόντριες"»

«Είμαστε 10 χρόνια ανασφάλιστοι, στο δρόμο, με καθημερινά κίνδυνο από τα οχήματα. Η Πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα, μας έχει βαφτίσει "εθελόντριες" και γίνεται μεγάλη εκμετάλλευση. Ζητάμε πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», σημείωσε η Σοφία Κορρέ, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ