Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Επιχειρησιακός χαφιεδισμός

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.- Η γνωστή πολυεθνική στις οικοδομικές εργασίες «Skanska» χαφιεδίζει τους εργάτες. Αυτό αποκαλύφθηκε τυχαία στην Αγγλία από την κρατική υπηρεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Στον ξαφνικό έλεγχο που έκαναν ανακάλυψαν έναν κατάλογο με 3.213 οικοδόμους που η εργοδοσία κατασκόπευε. Στον κατάλογο υπήρχαν σημειώσεις όπως «κομμουνιστής», «ενεργός συνδικαλιστής» και άλλες εκφράσεις.

Παρακολούθηση λοιπόν των πολιτικών προτιμήσεων των οικοδόμων και ασφαλώς των κομμουνιστών και προοδευτικών.

Η πολυεθνική βέβαια λέει ότι αυτό γινόταν μόνο στην Αγγλία αλλά ποιος τους πιστεύει..! Εκτός βέβαια από τους ρεφορμιστές συνδικαλιστές στη Σουηδία, που όταν έγινε γνωστό αποφάσισαν ότι η πολυεθνική στη Σουηδία δεν ασχολείται με το χαφιεδισμό...

Βέβαια, «ξέχασαν» ότι οι σοσιαλδημοκράτες μαζί με την εργοδοσία και τους ρεφορμιστές συνδικαλιστές έκαναν ακριβώς το ίδιο τη δεκαετία του '70 για να πετάξουν τους κομμουνιστές και άλλους προοδευτικούς από τις ηγεσίες των συνδικάτων. Τη δουλειά τους λοιπόν συνεχίζουν... να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τους κομμουνιστές να προβάλλουν τις ιδέες τους, και να βοηθήσουν το κεφάλαιο ενάντια στους εργάτες.


Γιάννης ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ
Στοκχόλμη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ