Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Σύμφωνα με τον Σύλλογο «Ευ ζω με τον καρκίνο», ασθενείς ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που προσέρχονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) για να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία, καλούνται να καταβάλουν στο Νοσοκομείο το ποσό (ελάχιστο 308 ευρώ) για τρεις απαραίτητες ιατρικές πράξεις (εξομοίωση, σχεδιασμός, θεραπεία και εντοπιστικά φιλμ επιβεβαίωσης πεδίων), που προηγούνται των ακτινοθεραπειών και στη συνέχεια αποδίδεται η δαπάνη με τη διαδικασία της έκτακτης περίθαλψης (υποβολή δικαιολογητικών και απόδειξης) από το ΙΚΑ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Λίλα Καφαντάρη, Βέρα Νικολαΐδου και Διαμάντω Μανωλάκου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό αν διατίθεται να δώσει εντολή απόσυρσης της συγκεκριμένης εγκυκλίου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η υποχρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει στην ανυπαρξία των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών που απαιτούνται για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού και του ερευνητικού έργου, καθώς επίσης και στη διαχρονική έλλειψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού (διδακτικού, ερευνητικού, διοικητικού).

Ειδικότερα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Γεωλογικό Τμήμα, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τα παλαιοντολογικά ευρήματα που στεγάζονται στο Μουσείο Παλαιοντολογίας του τμήματος.

Συγκλονιστικά ευρήματα σαραντάχρονης ανασκαφικής έρευνας βρίσκονται στο Μουσείο Παλαιοντολογίας του Γεωλογικού τμήματος του ΑΠΘ. Υπάρχει μία από τις πληρέστερες συλλογές θηλαστικών που έζησαν στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη πριν από 7.000.000-8.000.000 χρόνια. Η πολύτιμη αυτή συλλογή, στην οποία περιλαμβάνονται ανάμεσα στα άλλα το μοναδικό στο είδος του κρανίο του Ανθρώπου των Πετραλώνων, ασφυκτιά στην αίθουσα στην οποία φιλοξενείται. Τμήμα των σημαντικών ευρημάτων φιλοξενείται ακόμη και σε αποθηκευτικούς χώρους, οι οποίοι και αυτοί έχουν γεμίσει. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται επίσης και διάφορες συλλογές απολιθωμάτων που έχουν βρεθεί σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την άμεση δημιουργία νέου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο οποίο θα στεγάζονται τα σπάνια αυτά εκθέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ