Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στήνει το πανεπιστημιακό άσυλο στο εκτελεστικό απόσπασμα

Πυρ ομαδόν κατά του πανεπιστημιακού ασύλου, διατυπώνοντας την απαίτηση για την κατάργησή του, εξαπέλυσε χτες το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας ταυτόχρονα ενίσχυση των μέτρων καταστολής και της αστυνομοκρατίας στο όνομα δήθεν της ...«ασφάλειας του πολίτη», αλλά με στόχο το χτύπημα των λαϊκών αγώνων, των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Με πρόσχημα την «πάταξη» της εγκληματικότητας και αξιοποιώντας τη δράση των κουκουλοφόρων και του οργανωμένου εγκλήματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου μπορεί εντελώς υποκριτικά να έχρισε την κυβέρνηση «ανίκανη», στη συνέχεια όμως, σε πλήρη ταύτιση με τους αντιδραστικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ζήτησε την επιτάχυνση και την αύξηση των μέτρων κρατικής καταστολής.

Πρώτη προτεραιότητα στη «λίστα» του ΠΑΣΟΚ είναι το «χτύπημα» του πανεπιστημιακού ασύλου, με την πλήρη εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση. «Ακούμε μια καινούργια συζήτηση για το άσυλο, αν φταίει το πανεπιστημιακό άσυλο για τις καταστροφές. Εξ όσων γνωρίζω, η οδός Σκουφά δεν έχει άσυλο. Εξ όσων γνωρίζω, υπάρχει ένας νόμος του κράτους ο οποίος λέει, όταν υπάρχουν αυτόφωρα κακουργήματα, δε χρειάζεται καν η σύμφωνη γνώμη των Πανεπιστημιακών Αρχών, αρκεί να κάνει τη δουλειά της σωστά η Αστυνομία»..., δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οταν υπάρχουν αυτόφωρα κακουργήματα, η Αστυνομία έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει, χωρίς καν την άδεια των πανεπιστημιακών αρχών. Να επαναφέρω εδώ και να θυμίσω σε όλους ότι υπάρχουν Πρυτάνεις, οι οποίοι έχουν πει ότι έχουν ζητήσει από την Αστυνομία να επέμβει, όταν υπήρχαν μέσα στους χώρους των Ιδρυμάτων τους εγκληματικές πράξεις, και η Αστυνομία δεν το έκανε»...

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος με συνέντευξή του στο σταθμό «real news», αφού ...εγκάλεσε την κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία που δεν εφαρμόζουν το νόμο που έχουν ψηφίσει εδώ και δυο χρόνια για το πανεπιστημιακό άσυλο επειδή «βολεύονται», στη συνέχεια πρόταξε την επικράτηση της παράταξης που στήριξε στην ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ) το ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή θα ...επιβάλει την τάξη. «Ευτυχώς, πριν από λίγες ημέρες οι πανεπιστημιακοί, έδωσαν μέσα από τις εκλογές τους μία απάντηση, με έναν τρόπο σύγχρονο, στο συνολικότερο θέμα του πανεπιστημίου και αυτό του ασύλου. Ελπίζω πολύ σύντομα και αυτό να αναδειχθεί στην πραγματικότητα»!!

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης μάλιστα πρότεινε «ο υπουργός Εσωτερικών να αναλάβει μια πρωτοβουλία, να συγκαλέσει πρυτανικές αρχές, δικαιοσύνη, αστυνομία και στην πρώτη φορά που θα εμφανιστεί πρόβλημα να υπάρξει επέμβαση. Με βάση το νόμο»...

Συγχρόνως, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν ακόμα πιο σκληρά μέτρα και μεγαλύτερη κρατική καταστολή από αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντ. Ρόβλια να χαρακτηρίζει τα αντιδραστικά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας σαν «ρυθμίσεις που μοιάζουν γραφικές, στα όρια του φαιδρού, μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης»... Αυξάνοντας το κλίμα της τρομο-υστερίας και πάντα πατώντας πάνω στη δράση των κουκουλοφόρων, ο Μ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον παραδοσιακό αναρχικό χώρο και κάποιους "πατέρες" του αναρχισμού που οργάνωναν επεισόδια στην Αθήνα. Το πράγμα έχει πάρει πολύ άγριες διαστάσεις. Και φοβούμαι ότι θα δούμε πολύ χειρότερα πράγματα, αν δεν αντιμετωπιστούν πολύ γρήγορα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ