Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
Οι νησιώτες στη μέγγενη της αντιλαϊκής πολιτικής

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ στη συζήτηση Επερώτησης σχετικά με τη νησιωτική πολιτική της κυβέρνησης

Σε στήριξη του ΚΚΕ «που όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκε στο πλευρό τους, δίνοντας αγώνα για τα προβλήματά τους» κάλεσε τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης, παρεμβαίνοντας σε συζήτηση Επερώτησης για τη νησιωτική πολιτική της κυβέρνησης, που προκάλεσε ο ΛΑ.Ο.Σ.

«Δεν υπάρχει τομέας που να μη δοκιμάζεται σκληρά από την ακολουθούμενη πολιτική», τόνισε στην παρέμβασή του, ο Σταύρος Σκοπελίτης. Για το θέμα των συγκοινωνιών επισήμανε πως «πληθαίνουν τα νησιά μας που μένουν απομονωμένα, όταν μάλιστα εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται από τον κρατικό κορβανά, για να μπαίνουν βέβαια στις τσέπες των εφοπλιστών». Συνέχισε, λέγοντας ότι «τα εισιτήρια είτε των πλοίων, είτε των αεροπλάνων είναι πανάκριβα προς δόξαν των όσων μας λέγατε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι η απελευθέρωση της αγοράς του τομέα των συγκοινωνιών, θα έχει σαν αποτέλεσμα φθηνά ναύλα και ασφαλείς, τακτικές συγκοινωνίες».

Εκτεταμένη αναφορά έκανε στην παραγωγική βάση των νησιών, σημειώνοντας πως «η αλιεία, βασική ενασχόληση των κατοίκων των νησιών μας, έχει μπει εδώ και χρόνια στην προκρούστεια κλίνη», ενώ η αγροτική παραγωγή βρίσκεται «σε κατάσταση συρρίκνωσης και καταστροφής». Ενδεικτικά, ο Σ. Σκοπελίτης αναφέρθηκε στους ελαιοπαραγωγούς της Μυτιλήνης, λέγοντας ότι «οι εξευτελιστικές τιμές με τις οποίες παίρνουν το λάδι από τον παραγωγό οι μεγαλέμποροι, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής - εξαιτίας της ακρίβειας των μέσων και ειδών καλλιέργειας, όπως και της ανυπαρξίας έργων υποδομής - όχι μόνο δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εισόδημα στον παραγωγό, αλλά κάνει ασύμφορη τη συνέχιση της ενασχόλησης».

Σε ό,τι αφορά την κτηνοτροφία, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως «δε λαμβάνεται κανένα μέτρο για τη στήριξή της κι ας δαπανά η χώρα εκατομμύρια ευρώ για την εισαγωγή γαλακτοκομικών». Συνολικά, επισήμανε ότι οι κάτοικοι των νησιών βιώνουν τις επιπτώσεις των αντιλαϊκών πολιτικών σε Υγεία και Παιδεία, ενώ ειδικά αναφέρθηκε στον τουρισμό, σημειώνοντας πως «ο τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον των νησιών μας και πολύ λίγα προσφέρει στην οικονομία τους». Κλείνοντας ο Στ. Σκοπελίτης κάλεσε τους κατοίκους των νησιών να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και «να κάνουν το βήμα που επιβάλλει το συμφέρον τους και το συμφέρον των νησιών μας: Να στηρίξουν το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ