Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Ανυποχώρητοι, στον αγώνα

Κάλεσμα στήριξης των ταξικών δυνάμεων απευθύνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» του σωματείου των εκτάκτων

Κόντρα στο κοινό «μέτωπο» κυβέρνησης, μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, αστικών ΜΜΕ και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ συνεχίζουν τον αγώνα για μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα δουλειά, ενώ ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων προχωρά σήμερα σε απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στην Ακρόπολη από τις 8 πμ.

Χτες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εγκαινιάστηκαν οι μόνιμες κυπριακές συλλογές του, παρουσία των Προέδρων της Ελλάδας και Κύπρου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κατέλαβαν, κυριολεκτικά, τον κήπο του Μουσείου, εμπόδισαν τους συμβασιούχους να επιδώσουν κείμενο με τα καυτά προβλήματά τους στον Κ. Παπούλια, οπότε εκείνοι απάντησαν με συνθήματα.

Στο μεταξύ, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» («ΔΑΣ») στο σωματείο Εκτάκτων του ΥΠΠΟ, καλεί τους συμβασιούχους να στηρίξουν τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις στις εκλογές του σωματείου, υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιό της. Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ για τη γιγάντωση της εργασιακής ομηρίας στο ΥΠΠΟ και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στο σωματείο (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΝ, ΕΑΚ) καθώς «φέρουν μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση», ενώ η «ΔΑΣ» από το 2004 ήταν η μοναδική παράταξη «που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για το ΠΔ Παυλόπουλου». Οι παραπάνω ηγεσίες, σημειώνει η «ΔΑΣ», «τροφοδότησαν την αναμονή και τις αυταπάτες της δήθεν λύσης των δικαστηρίων (...) καλλιέργησαν το διαχωρισμό μονίμων και συμβασιούχων» και «άφησαν ανοχύρωτη» την πάλη τους. Η «ΔΑΣ» καταγγέλλει την τροπολογία του ΥΠΠΟ ως «ταφόπετρα» στη μόνιμη εργασία και καλεί τους συμβασιούχους να μην υποκύψουν σ' αυτό το «δόλωμα». Και απαιτεί: Μόνιμη, σταθερή δουλειά, χωρίς προϋποθέσεις. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και των ανασφάλιστων «Stage». Κατάργηση του 24μηνου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κάλυψη των κενών του ΥΠΠΟ με μόνιμες θέσεις εργασίας, με πλήρη δικαιώματα. Οχι στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ