Τρίτη 24 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ - ΗΠΑ
Φόρος στις τηλεφωνικές κλήσεις

ΑΒΑΝΑ.-

Στη δράση περνά η κουβανική ηγεσία μετά την έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία του νέου νομοσχεδίου, που επί της ουσίας σφίγγει ακόμη περισσότερο τον κλοιό του αποκλεισμού, παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις περί χαλάρωσης του εμπάργκο.

Επιπροσθέτως, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ως μέρος του επίμαχου νομοσχεδίου την αποδέσμευση παγωμένων κουβανικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ για την αποζημίωση οικογενειών Κουβανοαμερικανών πιλότων που σκοτώθηκαν το 1996, όταν τα αεροσκάφη τους κατερρίφθησαν από κουβανικό μαχητικό αεροσκάφος «MIG».

Εξαιτίας αυτής της πολιτικής από την Ουάσιγκτον η Κούβα ανακοίνωσε χτες ότι επιβάλλει φόρο 10% στο κόστος των τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ. Η επιπρόσθετη φορολογία θα αυξήσει το εισόδημα της Κούβας από τις τηλεφωνικές υπηρεσίες μεταξύ των δυο χωρών και επιβλήθηκε με αιφνίδιο διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος Φιντέλ Κάστρο και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος «Γκράνμα». Το κείμενο του κουβανικού αυτού νόμου καθιστά σαφές ότι το φορολογικό μέτρο επιβλήθηκε σε αντίποινα στην αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει την αποδέσμευση παγωμένων κουβανικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ