Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα παράπονα του κεφαλαίου

Αδική κοινωνία! Που έχεις βάλει στο στόχαστρο τις επιχειρήσεις. Οι οποίες κάνουν ό,τι περισσότερο μπορούν για το κοινωνικό σύνολο. Ομως. Αχαριστία. Και πρώτα απ' όλα από τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις. Που κατηγορούν τις επιχειρήσεις, τις ενοχοποιούν για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες. Περίπου αυτή ήταν η ουσία της τοποθέτησης του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου, χτες στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

Ε, να τον πληροφορήσουμε ότι δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Οι εκάστοτε κυβερνώντες είναι τα καλύτερα φιλαράκια των επιχειρήσεων, ειδικά των μεγάλων. Ούτε ένα χατίρι δεν τους χαλάνε, κι αν καθυστερήσουν σε κάτι, για το καλό τους το κάνουν, για να περάσει την κατάλληλη στιγμή και να μην ξεσηκώσει τον κόσμο, καθ' ότι είναι και λίγο άπληστοι οι επιχειρηματίες και βιάζονται σε πολλές περιπτώσεις.

Ποιος τους μειώνει τη φορολογία συστηματικά; Ποιος τους επέτρεψε να βάλουν χέρι σε τηλεπικοινωνίες, αερομεταφορές και ενέργεια; Ποιος πετσόκοψε τις κοινωνικές δαπάνες για να σπρωχτεί περισσότερο χρήμα στις επιχειρήσεις; Ποιος ανέτρεψε θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, στο ωράριο, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις; Οι φίλοι τους οι κυβερνώντες τα έκαναν αυτά και πολλά άλλα.

Οχι λοιπόν να παραπονούνται και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Τι να πουν και οι εργαζόμενοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ