Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ
Μέτρα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κεφαλαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Μαυρίκου, στη συζήτηση της σχετικής πρότασης νόμου στη Βουλή

Σε πλήρη αντίθεση με τα πραγματικά συμφέροντα εργαζόμενων και ανέργων ήταν η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για την ανεργία, με αφορμή τη συζήτηση σχετικής πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αλληλοκατηγορήθηκαν για ανικανότητα και για την πιστότητα των στατιστικών στοιχείων, καταθέτοντας τις γνωστές προτάσεις τους που στοχεύουν στην ενίσχυση της εργοδοσίας στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας. Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ (που προβλέπει, μεταξύ άλλων, 4ετή επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών σε νέους και 6μηνη εκπαίδευση σε χώρους δουλειάς) καταψήφισε το ΚΚΕ, ζητώντας μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης των ανέργων.

Η όξυνση της ανεργίας «είναι αποτέλεσμα πολιτικών που ξεκινούν από την ΕΕ και έχουν συναποφασίσει και εφαρμόσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις» επισήμανε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος, επισημαίνοντας ότι «αξιοποιούν τον μεγάλο στρατό των ανέργων για να αντλούν, να διαμορφώνουν εκλογική πελατεία». Συνέχισε λέγοντας ότι «το φαινόμενο της ανεργίας για εμάς είναι σύμφυτο, είναι ταυτισμένο με το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα και σε καμία περίπτωση καμία στατιστική υπηρεσία δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στις πολιτικές της επέκτασης της μερικής απασχόλησης που αναπτύσσονται στο όνομα της δήθεν αντιμετώπισης της ανεργίας, ο Γ. Μαυρίκος σημείωσε ότι «στόχος αυτών των πολιτικών είναι να διαμορφώνονται εργάτες χωρίς δικαιώματα και ταυτόχρονα να πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες ληστρικών κερδών από το μεγάλο κεφάλαιο». Οσον αφορά το επίδομα ανεργίας, τόνισε ότι «πρέπει να είναι στο 80% του κατώτερου μεροκάματου και για εμάς κατώτερος μισθός δεν μπορεί σήμερα να υπάρχει κάτω από 1.400 ευρώ».

Αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική, που αποκαλείται «επιδότηση εργασίας», ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι είναι «ζεστό και καθαρό χρήμα στις τσέπες των εργοδοτών». Οσον αφορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Μαυρίκος επισήμανε ότι «κινείται στη λογική του διαίρει και βασίλευε» αφού «για άλλους εργαζόμενους θα πληρώνει ο εργαζόμενος μόνος του το ασφάλιστρο, για άλλους θα πληρώνει το κράτος» και «ο κάθε εργοδότης θα προσπαθεί να αλλάξει τους εργαζόμενους που έχει τώρα, με πλήρη και σταθερή δουλειά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ