Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αντίσταση και αγώνας για να ακυρωθούν οι αντιλαϊκές στοχεύσεις της κυβέρνησης

«Η δημιουργία αστυνομικών δυνάμεων ταχείας επέμβασης, η γενικευμένη και ανεξέλεγκτη παρακολούθηση, η επαναφορά του αυτεπάγγελτου της περιύβρισης αρχής εντάσσονται στο γενικότερο αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο που οικοδομείται μεθοδικά εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και την ΕΕ, με το πρόσχημα της δίωξης της "τρομοκρατίας" και του οργανωμένου εγκλήματος». Αυτό τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» καταγγέλλοντας στον ελληνικό λαό όλα αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης για λήψη νέων αντιδημοκρατικών μέτρων με πρόσχημα την καταπολέμηση των βανδαλισμών και της εγκληματικότητας.

Αναφέρει ότι το μέτρο για την «ποινικοποίηση της κουκούλας» θα αποδειχτεί αναποτελεσματικό ως προς τον εξαγγελλόμενο σκοπό του. Εξηγεί ότι, αντίθετα, θα αξιοποιηθεί ενάντια στους λαϊκούς αγώνες γιατί:

  • Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, ότι οι κυβερνήσεις, τόσο η σημερινή της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, δε θέλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των βανδαλισμών των κουκουλοφόρων. Αντίθετα, τα αξιοποιούν κάθε φορά για την ένταση της καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος.
  • Υπάρχουν όχι απλώς ενδείξεις αλλά και αποδείξεις ότι γνωστές υπηρεσίες δρουν συχνά με προβοκατόρικο τρόπο χρησιμοποιώντας μάλιστα τέτοια μέσα.

Συμπληρώνει ότι, εκτός των άλλων, η ισχύουσα νομοθεσία του ποινικού κώδικα είναι υπέρ το δέον επαρκής για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος. «Αυτό που χρειάζεται είναι να αλλάξει ο προσανατολισμός των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά όταν πρόκειται για την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων και τη δίωξη των απεργών και των διαδηλωτών. Αυτό που χρειάζεται είναι να σταματήσει η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και ο χαρακτηρισμός τους ως εγκλημάτων», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Προειδοποιεί πως, στην πραγματικότητα, έχουμε ένα νέο μπαράζ αντιδημοκρατικών μέτρων, που στόχο έχουν την κατάπνιξη των λαϊκών αγώνων. «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εξαγγέλλονται σε μια περίοδο που οξύνονται οι ταξικές αντιθέσεις στο όνομα της οικονομικής κρίσης και αναμένεται ένταση των εργατικών αγώνων για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση και τα "σπασμένα" της ολιγαρχίας», συνεχίζει.

Σε όλα αυτά η «Δημοκρατική Συσπείρωση» θεωρεί πως μόνο μια απάντηση μπορεί να δοθεί: Αντίσταση και αγώνας για να αποσυρθούν τα μέτρα και να ακυρωθούν οι αντιλαϊκές στοχεύσεις της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ